Netikėtas pasirodymas

„Didžiausias varžybų trečio etapo netikėtumas buvo šaulio iš Kėdainių Egidijaus Petroškos geras pasirodymas. Paprastai varžybose figūravęs tik sąrašo viduryje, jis šiame etape tapo absoliučiu nugalėtoju – pasirodė geriau už varžybų lyderius. Tai reiškia, kad kitąmet varžybose dėl lyderių pozicijų bus dar daugiau intrigos“, – sakė šaudyklos Kėdainių rajone „Shootingclub.lt“, kur vyko Lietuvos taurės finalas, vadovas Vidas Silvestravičius.

Visi dalyviai varžėsi keturiose grupėse (A, B, C, D) pagal Lietuvos medžioklinio šaudymo federacijos patvirtintą sąrašą. Trečiame varžybų etape A grupėje geriausiai pasirodęs E. Petroška surinko 188 taškus – pataikė į 188 taikinius iš 200. Antras buvo Tomas Sujeta (186 taškai), trečias – Olegas Anusas (186 taškų). Pirmą vietą B grupėje užėmė Nerijus Vaitekūnas (180 taškai), C grupėje – Rolandas Račinskis (164 taškai), D grupėje – Vaidotas Žičius (160 taškų).

V. Grybė neužleido pozicijų

Įvertinus visų etapų rezultatus geriausiai pasirodė ir Lietuvos taurę pelnė V. Grybė, antrąją vietą užėmė Tomas Sujeta, o trečiąją – Olegas Anusas. B grupės lyderiu tapo N. Vaitekūnas, C grupės – Egidijus Palaima, D grupės – Giedrius Malakauskas. Iš viso trijuose Lietuvos taurės etapuose rungėsi apie 200 šauliai, tarp jų ir svečiai iš kaimyninių šalių – Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos.
V. Silvestravičius pažymi, kad Lietuvos šaulių lygis labai stipriai kyla – daugelio dalyvių rezultatai yra gana aukšti.

„Pavyzdžiui, šio trečiojo varžybų etapo nugalėtojas pirmą dieną pataikė 95 taikinius iš 100, antrą dieną – 93. Tai labai aukštas rezultatas, turint omeny, kad taikiniai nebuvo lengvi. Palyginimui – anksčiau pirmosios vietos buvo laimimos su 85-iais taškais. Dabar neretai lyderiams reikia pakartotinai šaudyti, siekiant nustatyti nugalėtojus, dažnai vos vienas taškas lema pergalę“, – teigia šaudyklos vadovas. Pasak jo, tokiems augantiems lietuvių šaulių rezultatams įtakos turi dažnas treniravimasis, aktyvus dalyvavimas tarptautinėse varžybose, gera treniruočių bazė.

Lietuviai – pasaulio geriausiųjų šimtuke

Kaip pastebi V. Silvestravičius, lietuviai šauliai vis dažniau tampa matomi tarptautinėse varžybose Europoje ir pasaulyje.

„Jei anksčiau lietuvių tikslas buvo papulti į geriausių 200 pasaulio šaulių sąrašą, tai šiemet jau keli mūsų šauliai yra geriausiųjų šimtuke. Ir tai vyksta neišvengiamai – jei ne vienas, tai kitas mūsų šaulys papuola į šį sąrašą. Lietuvoje auga tikrai stiprių šaulių karta“, – akcentuoja šaulių atstovas. Jo teigimu, šiemet Pasaulio čempionate Jonas Pakalniškis buvo 75-as, prieš dvi savaites lietuvis V. Grybė laimėjo Estijos čempionatą. 2013-ais V. Grybė Europos čempionate užėmė 4 vietą, o 2012 m. pasaulio čempionate buvo 16-as.
Šios įvykusios Lietuvos taurės varžybos buvo jubiliejinės, 10-os, tiek metų mini ir pati varžybas organizuojanti Lietuvos medžioklinio šaudymo federacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)