10 įvarčių į aikštės šeimininkų vartus įmetė Igoris Kopišinskis, 9 – Karolis Stropus, 5 – Mindaugas Dumčius, po 1 – Arvydas Bučius ir Mindaugas Meškauskas.

Nugalėtojams Ardo Puna pelnė 9 įvarčius, 5 – Romanas Aizatulovas, 4 – Kristjanas Muuga.

Atsakomasis susitikimas Klaipėdoje bus žaidžiamas po savaitės.

Moterų klubai nesėkmingai startavo Baltijos lygoje

Gomelyje prasidėjo Baltijos moterų rankinio lygos pirmasis turas, kuriame dalyvauja penkios komandos (Minsko „BNTU-BelAZ“, Gomelio HC „Gomel“ ir Gardino HC „Gorodničanka“, Kauno „ACME-Žalgirio“ ir Kauno rajono HC „Garliava SM-CASCADA“).

Prieš lygos pradžią buvo manoma, kad prie šių kolektyvų prisidės ir „Vilniaus Šviesa-Eglė“, kuri Lietuvos lygoje liko ketvirta, bet paskutiniu momentu vilnietės savo ketinimų atsisakė. Dar blogiau buvo iškilusi grėsmė, kad iš lygos pasitrauks Gardino rankininkės, kurios paskutiniais metais kažkiek praranda savo turėtas pozicijas tiek Baltarusijos čempionate, tiek Baltijos lygoje, nes geriausios žaidėjos pereina į labiau apmokamus varžovių kolektyvus.

Pirmose turo rungtynėse kaunietės susitiko su Minsko rankininkėmis, o Garliavos sportininkės žaidė prieš Gomelio atstoves. Deja, mūsų šalies komandoms startas buvo nesėkmingas, abi ekipos pralaimėjo – „ACME-Žalgiris“ nusileido Minskui 21:45 (10:16), o HC „Garliava SM-CASCADA“ pralaimėjo HC „Gomel“ kolektyvui 25:34 (12:20).

Pirmame susitikime Lietuvos čempionėms 6 įvarčius pelnė Klaudija Šidlauskytė, po 4 – Daiva Drevinskienė ir Gabija Vidūnaitė, o Minsko komandoje pasižymėjo Tatjana Rudkovsaja ir Valerija Gutova (po 6 įv.).

Antroje dienos dvikovoje Garliavos ekipoje 6 taikliais metimais pasižymėjo Greta Rinkevičiūtė, 5 įvarčius pelnė Laima Bernatavičiūtė, po 4 – Diana Šatkauskaitė, Kamilė Bušaitė ir Erika Drulytė.

Gomelio kolektyve rezultatyviausiai rungtyniavo Ana Redka (6 įv.) ir Viktorija Šamanovskaja (5 įvarčiai).

Šeštadienį žalgirietės žais „Gorodničanka“, o garliavietės išmėgins jėgas su „BNTU-BelAZ“ komandą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)