Dominykas Jančionis, Aurimas Adomavičius, Martynas Džiaugys ir Žygimantas Gališanskis atrankos plaukime užėmė antrąją vietą, pateko tiesiai į pusfinalį, o jame irklavo labai galingai. Lietuviai užėmė pirmąją vietą (5:46.17) ir į finalą pateko su geriausiu laiku.

Vyrų keturviečių A finalas ir kova dėl medalių – rugsėjo 5 dieną nuo 15:45 val. Lietuvos laiku.

Finalo dalyviai:

Šveicarija – Nico Stahlbergas, Augustinas Mailleferas, Romanas Roeoesli ir Barnabe Delarze.

Estija – Andrejus Jamsa, Allaras Raja, Tonu Endreksonas ir Kasparas Taimsoo.

Vokietija – Karlas Schulze, Philippas Wende, Lauritzas Schoofas ir Hansas Gruhne.

Australija – Davidas Crawshay, Karstenas Forsterlingas, Cameronas Girdlestone'as ir Davidas Wattsas.

Didžioji Britanija – Graeme'as Thomasas, Samas Townsendas, Charlesas Cousinsas ir Peteris Lambertas.

M. Valčiukaitė ir D. Vištartaitė – finale

Sėkmingai moterų dviviečių valčių klasės pusfinalyje startavo ir į finalą pateko bei vietą Rio de Žaneiro olimpiadoje užsitikrino Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė.

Lietuvos irkluotojos penktadienį 2000 m distanciją įveikė per 6 minutes 53,48 sekundės ir, 1,13 sekundės nusileidusios naujazelandietėms Evei MacFarlanei bei Zoe Stevenson, finišavo antros.

Trečią vietą pirmajame pusfinalio plaukime užėmė ir taip pat finale startuos britės Katherine Grainger bei Victoria Thornley (6:54,11).

Finale startuos ir trys pirmosios valtys finišavusios antrajame pusfinalio plaukime - graikės Aikaterini Nikolaidou bei Sofia Asoumanaki (6:51,86), lenkės Magdalena Fularczyk bei Natalia Madaj (6:52,34) ir vokietės Julia Lier bei Mareike Adams (6:53,70).

Pasaulio irklavimo čempionate šioje klasėje kovojama ne tik dėl medalių, tačiau ir dėl vienuolikos kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro (Brazilija) vasaros olimpines žaidynes.

Pirmoji penktadienį neolimpinėje moterų lengvo svorio (iki 59 kg) vienviečių valčių klasėje startavo 19-metė universiados vicečempionė Sonata Petrikaitė. Lietuvė nuotolį įveikė per 7 minutes 54,01 sekundės aplenkė visas varžoves B finale ir galutinėje įskaitoje užėmė septintą vietą.

Antra B finale liko australė Georgia Nesbitt (7:54,52), trečia – kanadietė Katherine Sauks (7:55,18).

M. Griškonis irkluos finale

Prancūzijoje vykstančiose pasaulio irklavimo pirmenybėse vyrų vienviečių valčių klasės finale irkluos ir Mindaugas Griškonis.

Jau anksčiau kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes užsitikrinęs lietuvis penktadienį aplenkė visus varžovus ir laimėjo pirmąjį pusfinalio plaukimą. M. Griškonis 2000 m nuirklavo per 6 minutes 47,35 sekundės.

Antrą ir trečią vietas šiame pusfinalio plaukime užėmė ir taip pat finale varžysis atitinkamai čekas Ondrejus Synekas (6:50,67) bei kubietis Angelas Fournieras Rodriguezas (6:53,30).

Antrame pusfinalio plaukime prizininkų trejetą sudarė ir lietuvio varžovais finale bus naujazelandietis Mahe'as Drysdale'as (6:45,08), kroatas Damiras Martinas (6:46,34) bei norvegas Olafas Tufte'as (6:47,85).

R. Maščinskas ir S. Ritteris taip pat iškovojo olimpinį kelialapį ir irkluos finale

Vyrų porinių dviviečių valčių varžybose nesunkiai į finalą pateko bei kelialapį į 2016 metų olimpines žaidynes iškovojo Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris.

Penktadienį antrajame pusfinalio plaukime antrą vietą užėmę lietuviai 2000 m nuotolį įveikė per 6 minutes 11,82 sekundes ir finiše tik 1,24 sekundės nusileido pergalę iškovojusiems vokiečiams Marcelui Hackeriui bei Staphanui Krugeriui.

Trečią vietą šiame plaukime užėmė ir taip pat į finalą šešetuką pateko prancūzai Hugo Boucheronas bei Matthieu Androdiasas (6:12,49).

Pagrindiniame finale varžysis ir pirmajame pusfinalio plaukime pirmos trys finišavusios įgulos – kroatai Martinas bei Valentas Sinkovičiai (6:10,45), australai Jamesas McRae'us bei Alexanderis Belonogoffas (6:12,34) ir Naujosios Zelandijos atstovai Robertas Mansonas bei Christopheris Harrisas (6:12,66).

Pasaulio irklavimo čempionate Prancūzijoje kovojama ne tik dėl medalių, tačiau ir dėl vienuolikos kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro (Brazilija) vasaros olimpines žaidynes.

R. Maščinsko ir S. Ritterio duetas 2013 metais Pietų Korėjoje vykusiose planetos pirmenybėse iškovojo sidabrą, o pernai Olandijoje tenkinosi ketvirta vieta.

Pasaulio čempionato debiutantai savo pasirodymą baigė

Dvi iš septynių Lietuvos įgulų jau baigė pasirodymą Prancūzijoje vykstančiame pasaulio irklavimo čempionate. Sonata Petrikaitė ir Augustas Navickas buvo pirmieji lietuviai, kurie į valtis čia jau nebesės. Abu čempionato debiutantai pasirodė puikiai, nors Augustui ir nepasisekė iškovoti olimpinio kelialapio.

Pirmajam Lietuvos neįgaliajam irkluotojui Augustui Navickui pasisekė ne taip puikiai ir Rio kelialapio jis neiškovojo. C finale varžybas baigęs Augustas tarp 23 dalyvių bendrojoje įskaitoje užėmė 15-tą vietą.

Atrankos plaukime A. Navickas buvo ketvirtas, o paguodos plaukime jam iki galimybės tęsti kovą dėl medalių pritrūko vos kelių sekundžių. Vietą C finale išsikovojęs Augustas jame finišavo per 5.14.86 min., užėmė trečią vietą ir bendroje įskaitoje liko 15-tas.

Aukšta nata ir pakilia nuotaika varžybas baigė 19-metė lengvo svorio vienviečių varžybų dalyvė S. Petrikaitė. Pasaulio čempionato debiutantė nuostabiai finišavo B finale ir galutinėje įskaitoje užėmė septintą vietą. Sonatai ne kaip pasisekė pusfinalio startas, kuriame ji liko penktoje vietoje su ne pačiu geriausiu laiku (7:58.06).

Vis dėlto ji nenukabino nosies ir puikiai pasirodė B finale. Sunkiai startavusi S. Petrikaitė po 500 metrų buvo tik penkta, įpusėjus distancijai – ketvirta. Vis dėlto antrajame 1000 metrų lietuvė atidavė visas jėgas ir prieš pat finišą aplenkė pirmavusią Australijos irkluotoją Georgią Nesbitt.

Mūsiškės laikas – 7:54.01 – buvo vos puse sekundės geresnis nei australės – 7:54.52.

L. Šaltytė į finalą neprasibrovė

Planetos irklavimo čempionate penktadienį už pagrindinio finalo šešetuko ribų liko vienvietininkė Lina Šaltytė.

Antrajame pusfinalio plaukime lietuvė sugaišo 7 minutes 29,70 sekundės ir liko penkta bei varžysis B finale dėl 7-12 vietų. Nuo trečią vietą užėmusios kanadietės Carling Zeeman, kuri užsitikrino paskutinį kelialapį į finalą, ji atsiliko 2,1 sekundės.

Šį pusfinalio plaukimą laimėjo australė Kimberly Crow (7:23,33), o antra liko šveicarė Jeanniene Gmelin (7:25,96).

Pasaulio irklavimo čempionate Prancūzijoje vienvietininkės kovoja ne tik dėl medalių, tačiau ir dėl devynių kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro (Brazilija) vasaros olimpines žaidynes, tad L. Šaltytei B finale reikia patekti į prizininkų trejetą.

Šiose planetos pirmenybėse kelialapius į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes jau iškovojo vyrų porinė keturvietė – Dominykas Jančionis, Žygimantas Gališanskis, Martynas Džiaugys ir Aurimas Adomavičius, abi porinės dvivietės – Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė bei Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritter, ir vienvietininkas Mindaugas Griškonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)