Larnakoje (Kipre) vykstančiose varžybose dalyvauja po vieną vaikinų ir merginų komandą iš Lietuvos – Urtė Andriukaitytė žais poroje su Irina Zobnina, o Edvinas Vaškelis – su Artūru Vincelovičiumi.

E. Vaškelio ir A. Vincelovičiaus (5 reitingas) pora varžybas pradėjo jau trečiadienį susitikimu su šeimininkais Charalamposu Zorpiu ir Antoniu Liotačiu (28 reitingas). Lietuvos tinklininkai per pusvalandį 2-0 (21:14, 21:19) nugalėjo varžovus.

Ketvirtadienį mūsiškių dar laukia rungtynės su estais Ragnaru Kalde ir Karli Alliku (21 reitingas) bei prancūzais Arnaud Gauthier-Ratas ir Arnaud Loiseau (12 reitingas).

Kitame E grupės pirmo turo mače prancūzai A Gauthier-Ratas ir A. Loiseau 2-0 (21:13, 22:20) įveikė estus.

U. Andriukaitytės ir I. Zobninos pora (24 reitingas) žais su čekėmis Kristyna Adamcikova ir Anna Komarkova (9 reitingas), su ukrainietėmis Viktorija Moscicka ir Daria Peretiatko (8 reitingas) bei lenkėmis Agnieszka Adamek ir Kinga Legieta (25 reitingas).

„Vaikinai gavo labai gerą reitingą ir pogrupį dėl to, kad praėjusiais metais Arnas Rumševičius su Luku Každailiu Europos jaunimo čempionate buvo treti ir Lietuva turi aukštą šalies reitingą. Jeigu jie pasinaudos šia galimybe ir pasistengs grupėje užimti pirmą vietą, toliau viskas turėtų būti neblogai. Merginos pagal pajėgumą yra tarp 10 geriausių porų, tačiau jos pakliuvo į labai sunkų pogrupį, kuriame bus tokios tinkliniu garsėjančios šalys kaip Lenkija, Čekija ir Ukraina“, - kalbėjo Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas.

Europos jaunimo (iki 20 metų) paplūdimio tinklinio čempionate dalyvauja po 32 vaikinų ir merginų komandas. Į atkrintamas varžybas patenka po 3 iš 4 geriausių komandų kiekviename pogrupyje, o čempionate nugalėjusios poros uždirbs po 80 pasaulio reitingo taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)