Čempionai. „Dragūno“ rankininkai per du paskutinius vasaros savaitgalius iškovojo dvi taures. Iš pradžių nugalėję Klaipėdoje vykusiame R. Baltušio taurės turnyre, Lietuvos čempionai išvyko į Latvijos miestą Duobelę ir iš ten parsivežė K. Vitolo taurę.

Latvijoje klaipėdiečiai sužaidė lygiosiomis su Jūrmalos „Sports“ klubu 23:23, bet daugiau taškų nebarstė ir įveikė Duobelės „Tenax“ komandą 30:25 ir Kauno „Granitą“ 37:24.

Tuo tarpu granitiečiai pralaimėjo šeimininkams 25:30, bet nugalėjo Jūrmalos ekipą 25:21 ir liko paskutinėje ketvirtoje vietoje.

Čempionės. „Žalgirio“ rankininkės buvo išvykusios toliau – į Čekiją. Kaunietės dalyvavo keturių komandų turnyre Olomouce ir jame užėmė trečią vietą. „Žalgiris“ nugalėjo Vienos Noištato „McDonald‘s“ klubą 31:29, bet pralaimėjo Šalios „Slovan Duslo“ ekipai 29:32 ir Olomouco „Zora“ komandai 32:37.

Kauno ekipos lyderė Gabija Vidūnaitė per trejas rungtynes įmetė 21 įvartį ir buvo apdovanota rezultatyviausios turnyro žaidėjos prizu.
Turnyro nugalėtoja tapo visas trejas rungtynes laimėjusi „Slovan Duslo“ iš Slovakijos.

Svetur. Naujuose namuose greitai apsiprato P. Babarskas. Tarpsezoniu į Celės „Pivovarna Laško“ persikėlęs lietuvis šeštadienį spindėjo Slovėnijos supertaurės rungtynėse. Jis įmetė 6 įvarčius, buvo rezultatyviausias naujosi komandos žaidėjas ir padėjo jai iškovoti pirmą sezono prizą. Atkakliame mūšyje dėl supertaurės „Pivovarna Laško“ nugalėjo savo nuolatinę varžovę Velenės „Gorenje“ ekipą 29:27.

Šią savaitę. Nors Lietuvos pirmenybės prasidės vėliau, „Dragūnas“ ir „Žalgiris“ kitą savaitgalį jau kovos oficialiose varžybose.
Klaipėdiečiai šeštadienį Estijoje žais EHF taurės pirmo atrankos etapo pirmas rungtynes su Pylvos „Serviti“ rankininkais. Atsakomoji dvikova įvyks po savaitės (rugsėjo 12 d.) Klaipėdoje. Kaunietės dalyvaus pirmame Baltijos moterų lygos ture, kuris vyks rugsėjo 4-6 d. Gomelyje (Baltarusija). Ten žais ir Lietuvos vicečempionė „Garliava-Cascada“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)