Lietuvos irkluotojos, aplenkusios visas penkias varžoves, laimėjo trečią iš keturių atrankos plaukimų, 2000 metrų distanciją įveikusios per 6 minutes 48,29 sekundės.

Antra vieta šiame plaukime atiteko australėms Olympiai Aldersey ir Sally Kehoe (6:51,67), o trečia pozicija tenkinosi britės Katherine Grainger ir Victoria Thornley (6:53,58).

Tarp 24 įgulų M. Valčiukaitės ir D. Vištartaitės rezultatas šios rungties atrankos varžybose buvo antras, o greičiausiai 2000 metrų įveikė lenkės Magdalena Fularczyk ir Natalia Madaj (6:47,79).

Pusfinalis vyks rugsėjo 4-ą. Mūsų įgula iki šios dienos yra laisva nuo varžybų ir tęs treniruotes.

Saulius Ritteris ir Rolandas Maščinskas į kitą varžybų etapą pateko tiesiausiu keliu.

S. Ritter ir R. Maščinskas laimėjo penktą atrankos plaukimą ir pasiekė kitą etapą – ketvirtfinalį. Trasą lietuviai įveikė per 6 min. 12,84 sek. ir aplenkė arčiausiai buvusius Kubos sportininkus – Eduardo Rubio Rodriguezą ir Adrianą Oquendo Ibanezą (6:15.56).

Vyrų kelias link medalių yra sunkesnis, nes čia dalyvių daugiau nei moterų varžybose. Rugsėjo 1-ą į ketvirtfinalį nepatekusios įgulos varžysis paguodos plaukimuose, o rugsėjo 3-ią jau vyks ketvirtfinalio etapo varžybos.

Pasaulio irklavimo čempionate Prancūzijoje kovojama ne tik dėl medalių, tačiau ir dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro (Brazilija) vasaros olimpines žaidynes.

Tam reikia užimti ne žemesnę nei 11-ą vietą. Abi Lietuvos įgulos praėjusių metų planetos pirmenybėse buvo ketvirtos.

Neįgaliųjų sportininkų parairklavimo varžybose debiutavo klaipėdietis Augustas Navickas.

Pirmą kartą karjeroje ir Lietuvos neįgaliųjų sporto istorijoje vienviečių valčių klasėje startavęs A. Navickas trečiame atrankos plaukime 1000 m įveikė per 5 minutes 12,27 sekundės ir, užėmęs ketvirtą vietą tarp šešių dalyvių, toliau tęs kovą paguodos plaukime. Bendroje įskaitoje lietuvio laikas buvo dvyliktas.

Vienintelį kelialapį į pusfinalį iškovojo pergalę šiame atrankos plaukime iškovojęs australas Erikas Horrie (4:42,45). Lietuvos irkluotoją dar aplenkė antrą ir trečią vietas šiame plaukime užėmę atitinkamai italas Fabrizio Caselli (4:59,99) ir olandas Alexanderis Van Holkas (5:01,15).

A. Navickas neseniai buvo patyręs traumą, tad jam šiose pirmenybėse dideli tikslai nėra keliami. Tačiau lietuvis labai norėtų mesti iššūkį kovoje dėl 2016 metų Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių kelialapio. Į jas tiesiogiai iš planetos pirmenybių pateks 8 geriausi vienvietininkai iš 23-ijų startavusių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją