Burtai lėmė, kad pirmąjį čempionato etapą 22 metų lietuvis praleis, o antrajame susitiks su net 42 metų amerikiečio Michaelo Martinezo (178 cm, 109 kg) ir 28 metų prancūzo Thierry Neblezos (186 cm, 85 kg) kovos laimėtoju.

„Nieko apie juos nežinau, neteko nė su vienu susitikti, – burtų rezultatus komentavo sostinės klubo „Shin“ atstovas. – Esu jaunas, Europoje dar su daug kuo nesu susitikęs, tad apie pasaulį nėra ką ir kalbėti. Amerikiečiai ir prancūzai žemynų čempionatuose aukštų vietų neužima, todėl nėra plačiau žinomi. Sunku pasakyti, kuris iš galimų varžovų man būtų parankesnis. Gal prancūzas? Jis yra mano svorio, o amerikietis gerokai sunkesnis. Vis dėlto ir tai nėra lemiamas faktorius. Aš nežinau, kokie yra amerikiečio smūgiai, kokia prancūzo taktika... Lengvesnis sportininkas gali aktyvumu, judėjimu, gudrumu „ištempti“ pratęsimą ir laimėti dėl svorio skirtumo. Tačiau vėl gi, 85 proc. pirmojo etapo kovų baigiasi be pratęsimų.“

V. Gudauskas mano, kad tiek M. Martinezas, tiek T. Nableza jam turėtų būti įveikiami varžovai, todėl akys labiau krypsta į trečiąjį etapą. Jame lietuvio lauktų dvikova su 34 metų norvegu Toru Andre Kvinge arba jo bendraamžiu rusu Jevgenijumi Andruška. Vilnietis neabejoja, kad šioje poroje pergalę švęs rusas.

V. Gudauskas kovoja svorio kategorijoje iki 90 kg, o J. Andruškos svoris – net 116 kg. Beje, Rusijos sportininko ūgis – tik 185 cm, o lietuvio – 190 cm.

„90 proc. tikimybė, kad J. Andruška įveiks norvegą. Jis sveria 30 kg daugiau už mane, bet dar yra ir neprastas kovotojas, 2011 m. pasaulio čempionato prizininkas. Namų darbus rengiu galvodamas apie jį, spręsdamas, kaip kovoti su tokia mase? Aišku, per kiekvienas varžybas nutinka sensacijų, staigmenų, tad ir amerikiečio su prancūzu negalima nuvertinti“, – tvirtino V. Gudauskas.

Vis dėlto daug galvoti apie būsimus priešininkus Europos čempionas nenori.

„Neanalizuoju savo priešininkų iki varžybų likus porai mėnesių. Tai yra nuobodu. Tą daro mano klubo treneriai, bet ir jiems sakau to nedaryti. Kad ir kiek mėnesių stebėtum savo varžovo kovų įrašus internete, tai būna jo praeitis. Varžybų dieną jis gali būti visai kitas žmogus – geresnės ar prastesnės formos, kitokios savijautos, naudoti kitokius veiksmus. Man visiškai užtenka pamatyti tą kovotoją varžybų dieną pusantros minutės. Per tiek laiko suprantu viską, ko man reikia, viskas būna aišku“, – teigė sportininkas.

V. Gudauskas, kalbėdamas apie artėjantį pasaulio čempionatą, pakartojo po Europos čempionato apie varžovus pasakytus žodžius: „Mano treneris Dmitrijus Aleksandrovas yra pasakęs: „Tau neturi tai rūpėti, mes važiuojame pakrauti malkų visiems. Tau neturi rūpėti, kas dalyvauja, neturi kažko bijoti. Atsistojęs ant tatamio turi jaustis taip, lyg tai būtų tavo žemė, esi jos šeimininkas ir niekam neleisi jos atimti.“

Europos čempionas džiaugiasi, kad šiuo metu yra visiškai sveikas, todėl gali rimtai treniruotis kasdien po 1,5-2 val. pagal trenerio parengtą planą.

„Mano tikslas yra Japonijoje patekti į geriausiųjų 16-tuką. Pirmasis aštuntukas jau būtų pasaka. Mane tikina, kad esu tokios formos, kokios drąsiai galiu patekti tarp 8 geriausiųjų. Pats savimi taip labai nepasitikiu, nors ir esu jaunas“, – teigė sportininkas.

Paklaustas apie kitiems lietuviams tekusius pirmuosius varžovus, V. Gudauskas išskyrė Jurą Sokolovą, kuriam burtai lėmė susitikti su šeimininkų atstovu Masaki Yamaoto.

„Niekas nenori pirmosiose kovose susitikti su japonais. Neva jie yra nepatogūs, kamikadzės ir pan., sunku su jais kovoti prieš tai neapšilus kitoje kovoje. Japonai daro viską, kad laimėtų savo šalyje. Tiesa, Jurui tekęs japonas nėra favoritas, aš apie jį girdžiu pirmą kartą, – svarstė vilnietis. – Tiesa, kartais tokie burtai dar labiau užveda. Daugeliui net kraujas užverda, kai gauna į varžovus rusą, kazachą ir ypač japoną. Visi nori įveikti stiprios šalies atstovą, taip įgauti pasitikėjimo savo jėgomis, užsidėti šiokį tokį pliusą teisėjų akyse ir įvaryti baimės kitiems varžovams.“

Baigdamas V. Gudauskas pakartojo universalią tiesą.

„Jei pralaimi, buvai per silpnas, reikia uoliau treniruotis. Jei tikrai kažko nori, visada rasi būdą, o jei ne – pasiteisinimą“, – tvirtino vilnietis.

Pasaulio čempionatas šiemet Tokijuje vyks spalio 31 – lapkričio 1 dienomis, o Lietuvos delegacija jame bus gausiausia per visą istoriją. Čempionate dalyvaus net 17 mūsų sportininkų – 7 moterys ir 10 vyrų: Inga Mikštaitė, Diana Mačiūtė, Rita Pivoriūnaitė, Rūta Brazdžionytė, Nora Vaznelytė, Diana Balsytė, Gabija Gudeliauskaitė, Vytautas Cėpla, V. Gudauskas, Andrius Draugelis, Eventas Gužauskas, Edgardas Sečinskis, Kęstutis Radvila, Juras Sokolovas, Antanas Klibavičius, Justinas Kvietka ir Lukas Kubilius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)