Rugsėjo 7-15 dienomis viename Las Vegaso viešbučių vyksiančiame turnyre Lietuvai atstovaus septyni atletai.

Į JAV komanda iškeliauja jau penktadienį, kadangi prieš čempionatą dar aklimatizuosis prie kitos laiko juostos stovykloje Kalifornijoje, kur treniruosis kartu suomiais ir norvegais.

„Federacija paskutinius likučius sugraibė, kad tik viskas sportininkams būtų gerai“, – teigė LIF prezidentas Valentinas Mizgaitis.

O ką federacijos vadovai laikytų geru pasirodymu? V. Mizgaičio keliamas minimalus tikslas – bent du kelialapiai į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. LIF garbės prezidentas ir 1965 metų pasaulio čempionas Rimantas Bagdonas – ambicingesnis.

„Turint tokią sudėtį neparvežti kelialapių būtų gėda. Mano manymu, jų trys turėtų būti. Kuo daugiau sportininkų į olimpiadą deleguosime, tuo didesnė tikymybė, kad žaidynėse kas nors sublizgės. Kitas dalykas, turime pagaliau vėl laimėti pasaulio čempiono titulą. Juk 50 metų jau praėjo“, – kalbėjo R. Bagdonas.

Jei LIF vadovų lūkesčiai pasitvirtintų, bent dalis pasaulio čempionatui išleistų pinigų sugrįžtų į imtynininkų kišenę. LIF rėmėjas – viešbutis „AirInn“ – pažadėjo premijas už medalius arba olimpinius kelialapius.

Auksas įvertintas 10 tūkst., sidabras – 5 tūkst., bronza – 3 tūkst., o garantuota vieta olimpinėse žaidynėse – 1 tūkst. eurų. Kelialapius pelnys po šešis geriausiai pasirodžiusius imtynininkus kiekvienoje svorio kategorijoje. Nepavykus pasaulio čempionate, atsigriebti dar bus galima trijuose atrankos turnyruose, vyksiančiuose kitais metais.

Į Las Vegasą keliaus Edgaras Venckaitis (iki 66 kg.), Julius Matuzevičius (iki 80 kg.), Aleksandras Kazakevičius (iki 85 kg.), Vilius Laurinaitis (iki 98 kg.), Mindaugas Mizgaitis (iki 130 kg.) ir dvi merginos: Giedrė Blekaitytė (iki 63 kg.) ir Danutė Domikaitytė (iki 69 kg.).

Už borto šįkart liko tokie sportininkai kaip buvęs Europos čempionato prizininkas Laimutis Adomaitis ar daugkartinis jaunimo pirmenybių medalių laimėtojas Mantas Knystautas.

Tituluočiausi lietuviškoje delegacijoje – olimpiniai prizininkai A. Kazakevičius ir M. Mizgaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)