Šios, Lietuvoje vis labiau populiarėjančios sporto šakos turnyro tikslas, skatinti sveiką gyvenimo būdą ir aktyvų judėjimą tarp įvairaus amžiaus žmonių, ypač – jaunimo. Dalyvių laukė trys rungtys: laisvasis stilius, prisitraukimai ant skersinio ir atsispaudimai ant lygiagrečių.

Pertraukų tarp rungčių metu, žiūrovų ir dalyvių laukė įvairios atrakcijos, kurių metu buvo galima laimėti daug vertingų prizų.

Pirmame Radviliškyje vykusiame gatvės gimnastikos turnyre nugalėtojų laurus susižėrė svečiai iš Kupiškio: laisvojo stiliaus ir atsispaudimų rungčių nugalėtoju tapo Marius Praniauskas, prisitraukimų rungtyje – Paulius Stonkus.

Kiti prizininkai: antrą vietą laisvojo stiliaus rungtyje iškovojo Lukas Blaževičius iš Vilniaus, trečią – Domantas Budrikas iš Šilutės.

Prisitraukimų rungtyje antrą vietą iškovojo radviliškietis Marijus Koreniauskas, o trečią – Justas Mizgeris iš Šilutės.

Atsispaudimų ant lygiagrečių rungties antrą ir trečią vietas iškovojo taip pat šilutiškiai Giedrius Rimkus ir Dovydas Mankus.

Vaikinų demonstruojamus triukus, jėgos pratimus ant skersinio ir lygiagrečių susidomėję stebėjo įvairaus amžiaus radviliškiečiai, kurie pertraukų metu skubėjo išbandyti matytus triukus patys. Jiems patarimus dalinę ir taisyklingai pratimus atlikti mokę turnyro dalyviai, džiaugėsi, kad mėginusieji atlikti triukus gana imlūs, rodo susidomėjimą šiuo sportu ir, kad teigiamas pavyzdys užkrečia.

Pasibaigus turnyrui dalyvių laukė vakarinė programa, vaišės ir nakvynė Radviliškio Atvirame jaunimo centre „Jaunimo erdvė“.

Renginys yra „Jaunimo erdvės“ įgyvendinamo projekto „Veikiam kartu“ dalis. Projektas finansuojamas Jaunimo reikalų departamento prie SADM lėšomis, skirtomis Atvirų jaunimo centrų veiklų rėmimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)