„Jau nuo mažens mėgau įvairiausius iššūkius. Būdamas vaikas perplaukiau Nevėžio upę, toliau sekė vis didesni siekiai ir vis aukštesni tikslai – ultratriatlono čempionatai, plaukimas per aukščiausius pasaulio ežerus ir kiti. Visuomet norėjau įrodyti, kad galiu daugiau – nuvažiavus 10 kilometrų, nuvažiuoti 100 km, tuomet 200 km. ir t.t. Tai dėl didelio noro gyventi įdomų ir aktyvų gyvenimą, nuolat siekti aukštumų. Beje, jos susijusios ne tik su perplaukimu per Baltijos jūrą ar per vieną šalčiausių pasaulio ežerų – Baikalą, bet ir su prasme, kuri slypi už šių akcijų – ekologija, gamtos švara, žemės turtų puoselėjimu“, – apie savo atkaklumą siekiant rezultatų pasakoja pasaulio ultratriatlono čempionas V. Urbonas.

57-erių metų panevėžietis savo ekologinės akcijos „Vanduo – tai gyvybė“ metu įveikė šešis didžiausius ir aukščiausiai esančius pasaulio ežerus ir taip garsino Panevėžio ir Lietuvos vardą visame pasaulyje.

„Šį kartą noriu prisidėti prie dar vieno gražaus pasaulio rekordo, suvienijančio Panevėžio ir visos Lietuvos dviračių entuziastus bendram tikslui. Panevėžys gali didžiuotis, jog turi vienintelį tokio lygio treką Baltijos šalyse. Čia nuolat treniruojamės su savo auklėtiniais, tad rekordo siekimas bus puiki proga išbandyti treką tiems, kurie juo važiuoti galimybės dar neturėjo“, – sako panevėžietis V. Urbonas.

Anot sportininko, 512 km – nemažas atstumas, tad būtinas aktyvus ne tik Panevėžio, bet ir visų Lietuvos gyventojų įsitraukimas.

„Čia nereikės jokio ypatingo pasiruošimo – dalyvauti gali kiekvienas, mokantis važiuoti dviračiu. Žmonėms tereikės susivienyti į komandą ir kartu bendromis jėgomis siekti naujo pasaulio rekordo ir taip tuo pačiu pasveikinti ir Panevėžio miestą 512-tojo gimtadienio proga“, – tikino sportininkas.

Šių metų rugsėjo 5 d., šeštadienį, siekti naujo važiavimo treku pasaulio rekordo Panevėžio „Cido“ arenos inicijuotame nemokamame renginyje gali visi dviračių entuziastai nuo 5 metų. Lietuvos gyventojai savo asmeniniu ar arenos dviračiu galės minti vieno, dviejų, trijų ar daugiau kilometrų distanciją. Tai atitinka 4, 8, 12 ir daugiau treko ratų. Renginio pradžia 12 valandą, pabaiga – kitos dienos 12 valandą. Siekiamą rekordą fiksuos agentūra „Factum“. Daugiau informacijos apie renginį ir registracija www.cidoarena.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)