17 sportininkų iš visos Europos, tarp kurių – ir du Lietuvos atstovai, dviguboje ultratriatlono distancijoje turės įveikti 7,6 km plaukimo Senvagės upe, 360 km važiavimo dviračiu ir 84,4 km bėgimo rungtis.

„Džiaugiamės, kad pirmosios triatlono varžybos Lietuvoje bei penktos pasaulyje buvo surengtos būtent Panevėžyje. Tai yra miesto istorijos ir įvaizdžio dalis, kuri negali būti užmiršta, todėl bet koks palaikymas organizuojant šį čempionatą mums yra labai svarbus ir reikšmingas”, – sakė Lietuvos triatlono federacijos viceprezidentas, žymus triatloninkas ir vienas iš sporto šventės organizatorių Vidmantas Urbonas.

Vieno iš pagrindinių čempionato rėmėjų generalinio direktoriaus Marijaus Kirstuko teigimu, Panevėžys nuo pat pirmųjų triatlono varžybų tapo šios sporto šakos sostine, kurioje treniravosi ir užaugo ištisa Lietuvos triatloninkų karta.

„Mes rūpinamės savo kraštu ir miesto plėtra – šiais metais remiame didžiausius Panevėžio renginius, po dešimtmečio Aukštaitijoje organizuojamas triatlonas – vienas iš jų. Ši sporto šaka puikiai atspindi mūsų grupės vertybes: ryžtą, ambicingumą ir dinamiškumą, tad džiaugiamės prisidėdami prie Panevėžiui itin svarbaus sporto renginio, miesto veido formavimo“, – teigė M. Kirstukas.

Geležiniu žmogumi tituluojamas V. Urbonas – daugkartinis triatlono čempionas, kuriam per 8 valandas pavyko įveikti 25 km 250 m plaukiant, 241 km važiuojant dviračiu ir 85 km bėgant. Tai – pasaulio paros rekordas, kurį triatloninkas 1996 metais padovanojo savo miestui.

Šiais metais stipriausia šalies triatloninke tituluojama Alina Ranceva Panevėžio ultratriatlono etape sieks pagerinti savo asmeninį rekordą ir tapti pirmąja lietuve, įveikusia pasaulio dvigubo ultratriatlono distanciją. Kito Lietuvos atstovo Armando Roko laukia debiutinės varžybos, kurios taps sėkminga pradžia tolimesnei atleto karjerai.

„Kiekvienais metais tikimės vis geresnių rezultatų, todėl artėjančio 512– ojo miesto gimtadienio proga ultratriatlono sugrįžimą sieksime įamžinti naujais rekordais ir sukurti čempionato tęstinumą. Be to, per šventės atidarymą pirmą kartą Lietuvoje bus galima išvysti trispalvę, kurią dangaus skliaute išraižys lėktuvai“, – sakė V. Urbonas.

Renginio metu Senvagėje numatomos varžybos šeimoms, naktinis džiazas, šventinis koncertas Laisvės aikštėje, Panevėžio futbolo akademijos stadione vyks naktinis futbolo turnyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)