Atvirame divizione jau ketvirtus metus iš eilės triumfavo vilnietis Gabrielius Gricius. Moterų divizione nugalėjo jonaviškė Mireta Jurgelevičiūtė. Vaikų iki 13 metų Lietuvos čempionu tapo zarasiškis Rapolas Diržinauskas.

„Apginti titulą šiemet buvo kaip niekad sunku. Per visus tris varžybų ratus teko vytis net keletą lyderių ir tik labai sėkmingai sužaistas finalas leido išplėšti pergalę. Finale pagrindinis konkurentas buvo mano jaunesnysis brolis Pranciškus, iki finalo pirmavęs ir mane lenkęs vienu metimu. Nugalėti po įtemptos kovos ir su broliu užimti pirmas dvi vietas Lietuvoje yra neapsakomas jausmas“, - po finalo kalbėjo G. Gricius.

Trečios vietos laimėtojo neišaiškino net finalai. Mindaugas Pošius ir Aurelijus Zinkevičius 63 varžybų krepšius įveikė vienodu rezultatu - 189 metimais. Papildomų trijų krepšių peržaidimą tik paskutiniame krepšyje vienu metimu laimėjo M. Pošius. Moterų divizione M. Jurgelevičiūtė aiškiai pranoko savo varžoves, o kova dėl antros vietos vyko iki pat paskutinio finalų krepšio. Sidabro apdovanojimą pelnė zarasiškė Gabija Stulgytė, vienu metimu aplenkusi vilnietę Karoliną Bienkunską.

Vaikų iki 13 metų divizione pirmas dvi vietas užėmė Zarasų atstovai - R. Diržinauskas ir Ūla Dainytė. Vilniečiui Aidui Stončiui teko bronzos apdovanojimas.

„Lietuvos diskgolfo čempionatas surengtas septintą kartą. Tačiau jau galime matyti, kaip sparčiai šis jaunas sportas auga. Čempionato ir kitų varžybų dalyvių skaičius didėja, žaidėjų lygis kyla. Kuriasi nauji diskgolfo parkai. Nenuostabu, kad varžybose sužiba vis daugiau talentingų žaidėjų. Matydami tiesiog sprogstamąjį diskgolfo populiarėjimą nelabai nuo Lietuvos nutolusiose valstybėse, - Estijoje, Suomijoje, Švedijoje, - galime prognozuoti, kad šis sportas netolimoje ateityje gali tapti masiniu reiškiniu ir Lietuvoje.

Tam yra visos prielaidos. Diskgolfas yra nebrangus ir nesudėtingas, bet kupinas azarto žaidimas, prieinamas įvairaus amžiaus žmonėms. Jį žaisti kartu gali labai skirtingo pajėgumo žaidėjai. Dėl to jis gali būti šeimų, darbo kolektyvų, bendruomenių laisvalaikio užsiėmimu. Ne veltui diskgolfas vadinamas labai socialiu sportu. Tai, kad diskgolfas žaidžiamas gryname ore parkuose, tik dar labiau didina jo patrauklumą“, - pasakojo Lietuvos čempionato ir Vilniaus diskgolfo klubo direktorius Skirmantas Bikelis.

Lietuvos čempionato prizininkai:

Atviras divizionas:

1. Gabrielius Gricius (Vilnius) - 183 metimai, par -21
2. Pranciškus Gricius (Vilnius) - 186, par -18
3. Mindaugas Pošius (Vilnius) - 189, par -15
3. Aurelijus Zinkevičius (Vilnius) - 189, par -15

Moterų divizionas:

1. Mireta Jurgelevičiūtė (Jonava) - 253, par +49
2. Gabija Stulgytė (Zarasai) - 274, par +70
3. Karolina Bienkunska (Vilnius) - 275, par +71

Vaikų iki 13 metų divizionas:

1. Rapolas Diržinauskas (Zarasai) - 238, par +34
2. Ūla Dainytė (Zarasai) - 273, par +69
3. Aidas Stončius - 280, par +76

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)