Bate (Anglija) vykusių pirmenybių kombinuotoje bėgimo ir šaudymo rungtyje L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė šįkart sudegino 59 sekundžių deficitą ir aplenkė dešimt priešakyje buvusių penkiakovininkių.

Lydere iki paskutinio rato buvusiai prancūzei E. Clouvel finiše nepavyko nė sudaryti konkurencijos greitesnei lietuvei.

Nors liepą pasaulio čempionate L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė tenkinosi 11-a pozicija, Anglijoje ji dar kartą perspėjo šiuolaikinės penkiakovės pasaulį, kad yra nusiteikusi po metų Rio de Žaneire apginti olimpinės čempionės titulą.

Pirmadienį grįžusi į Vilnių su aukso medaliu, 31-erių atletė pasidalino savo mintimis su šalies žiniasklaida.

– 59 sek. deficitas jums – daug ar mažai? – paklausėme L. Asadauskaitės-Zadneprovskienės

– Sakyčiau, būtent tiek, kiek galiu atgauti paskutinėje rungtyje. Manau, pusantros minutės būtų ta riba, už kurios pagauti varžovių nebepavyktų. Tai žino ir konkurentės, manau, ta pati E. Clouvel bėgdama galvojo apie mane. Mačiau, kad ji bėgo iš visų jėgų, nes suprato, jog aš artėsiu. Ačiū Dievui, kad likus 200 metrų išsiveržiau į priekį.

– Išsikrovėte iki galo?

– Na, buvo tikrai nelengva. Dairiausi per petį, nežinojau, ko tikėtis iš prancūzės. Ji nesiartino, todėl finišavau ramiai, bet prireikus būčiau galėjusi dar šiek tiek paspausti.

– Anglijoje – gerokai vėsiau nei Rio de Žaneire, kur po metų vyks olimpinės žaidynės. Ar oro sąlygos jums yra svarbus faktorius dalyvaujant kombinuotoje rungtyje?

– Dabar oro sąlygos buvo labai geros, net sakyčiau, kad buvo šalta. Girdėjau, kad ypatingų karščių olimpiados metu neturėtų būti ir Rio de Žaneire. Manau, viskas bus gerai.

– Uždavinys treniruotėse per likusį laiką iki žaidynių – tiesiog išlaikyti esamą sportinę formą?

– Tobulėjimui ribų nėra, net ir bėgime yra niuansų, kurie mane liūdina. Kitose rungtyse – taip pat, norėtųsi plaukime „numesti“ kelias sekundes. Stengtis reikia, dirbsiu dar daugiau.

– Ar jūsų planuose yra 2017 metų pasaulio taurės finalas, vyksiantis Druskininkuose?

– Kol kas apie tai negalvoju. Jeigu tada dar sportuosiu, be abejo, startuosiu. Bet dar toli.

Primename, kad L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė pasirodymą finale pradėjo plaukimo rungtyje užėmusi 16-ą vietą (2:20,60; 279 taškai). Fechtuodamasi ji laimėjo 19 iš 33 kovų (8 vieta; 222 taškai). Jojimo rungtyje su žirgu Liberty olimpinė čempionė kliudė tik vieną kliūtį ir savo sąskaitą papildė 289 taškais. Po 3 rungčių L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė užėmė 11-ą poziciją (790 tšk.)

Paskutinėje kombinuotoje bėgimo ir šaudymo rungtyje lietuvė startavo nuo lyderės E. Clouvel atsilikusi 59 sek., bet po prancūzės netaiklių šūvių serijos lemiamame rate išsiveržė į priekį ir užtikrintai triumfavo.

Trasą vilnietė įveikė per 11:59,93 min. (1 vieta) ir pelnė dar 581 tašką. Iš viso čempionės sąskaitoje – 1371 taškas. E. Clouvel jų pelnė 1368, o trečią vietą užėmusi šių metų pasaulio čempionė vokietė Lena Schoneborn – 1361.

Ieva Serapinaitė (1300 taškų) tenkinosi 15-a vieta, o Karolina Gužauskaitė (1262 tšk.) liko 23-ia. Savo ruožtu, Rusijai atstovaujanti Donata Rimšaitė užėmė 18-ą poziciją (1293 tšk.).

Vyrų varžybų finale Lietuvos rinktinės lyderis Justinas Kinderis užėmė 21-ą vietą (1417 tšk.). Naujuoju Europos čempionu tapo airis Arthuras Laniganas-O'Keefe'as (1487), sidabro medalis atiteko prancūzui Valentinui Pradesui (1476), o bronzos – italui Ricardo De Lucai (1475).

Moterų estafečių varžybose trečią vietą pelnė Lina Batulevičiūtė ir Emilija Serapinaitė (1359 tšk.). Europos čempionėmis tapo vokietės L. Schoneborn ir Annika Schleu (1397), o sidabro medaliai atiteko rusėms Jekaterinai Churaškinai ir Svetlanai Lebedevai (1372).

Lemiamos rungties startas – vaizdo įraše nuo 2:53:07 val.:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)