Varžybos prasidėjo plaukimo rungtimi, kurioje lietuvis pademonstravo sau visai neblogą rezultatą – 2:07.64 min. (24 vieta; 318 taškų).

Norint įsiterpti į kovą dėl aukščiausių vietų reikėjo gerai fechtuotis, tačiau to padaryti J. Kinderiui nepavyko. Lietuvis laimėjo tik 13 dvikovų iš 35 (33 vieta) ir savo sąskaitą papildė vos 178 taškais.

Papildomame fechtavimosi etape vilnietis įveikė lenką Sebastianą Stasiaką ir italą Fabio Poddighe'ą taip pelnydamas dar 2 taškus.

Jojimo rungtyje mūsų sportininkui nepavyko sėkmingai įveikti tik vienos kliūties, bet buvo gauti dar 4 baudos taškai už viršytą laiko limitą ir iš viso pelnyta 289 taškai (16 vieta).

Prieš kombinuotąją bėgimo ir šaudymo rungtį lietuvis nuo pirmavusio airio Arthuro Lanigano-O'Keefe'o atsiliko 81 sek., o nuo olimpinį kelialapį garantuojančią 8-ą vietą užėmusio čeko Davido Svobodos – 49 sek.

Pagerinti savo poziciją J. Kinderiui pavyko, bet tik iki 21-os vietos. Mūsų sportininkas trasoje sugaišo 11:10.89 min., rungtyje užėmė aukštą 6-ą vietą ir pelnė dar 630 taškų.

Iš viso lietuvis finale surinko 1417 taškų.

Naujuoju Europos čempionu tapo airis A. Laniganas-O'Keefe'as (1487), sidabro medalis atiteko prancūzui Valentinui Pradesui (1476), o bronzos – italui Ricardo De Lucai (1475). Beje, V. Pradesas kombinuotąją rungtį pradėjo 11-as (-41 sek. nuo lyderio), o R. De Luca – 13-as (-42 sek.).

Europos čempionatas buvo paskutinė galimybė sportininkams asmeniškai išsikovoti kelialapius į olimpines žaidynes. Paskutinieji kelialapių savininkai paaiškės 2016 metais po pasaulio čempionato, o jų savininkus lems Tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės sąjungos reitingas. Olimpinėse varžybose vienai šaliai gali atstovauti daugiausia po 2 vyrus ir moteris.

Senojo žemyno čempionatas Anglijoje baigsis sekmadienį moterų finalo varžybomis, kuriose dalyvaus Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Ieva Serapinaitė ir Karolina Gužauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją