„Molėtuose vienintelė problema buvo dulkės. Bet šiaip viskas labai gerai. Greita ir įdomi trasa. Visur buvo lengvai pravažiuojama. Po paskutinių mano varžybų, kur teko pabūti ir alpinistu, ir nešti dviratį per Miniją – tiesiog pasaka“, - su šypsena apie įveiktą 40-ies kilometrų trasą kalbėjo dviračių veteranas.

Įspūdingame gamtos kampelyje vykusiose varžybose įtempta kova buvo ne tik veteranų grupėje, tačiau ir profesionalų gretose. Ten taurės lyderis Eimantas Gudiškis finale įveikė Šarūną Pacevičių ir Martyną Utkiną.

„Šiemet Molėtai mus pasitiko labai geru oru, susirinko rekordinis dalyvių skaičius, tad etapą vertiname tik teigiamai. Kova tarp prizininkų irgi buvo įspūdinga“, - apie buvusį etapą kalbėjo pagrindinis šventės organizatorius Arūnas Daugirdas.

Moterų grupėje pirmą kartą šį sezoną tik antrąją vietą užėmė taurės lyderė Silvija Latožaitė, kurią aplenkė Katažina Sosna.

Minėtose veteranų varžybose P. Kiušas tikina, kad galutinis rezultatas galėjo būti geresnis.

„Buvo vietų, kuriose prieš mane važiavo lėtesni priešininkai, tačiau siaurose vietose net ir norėdami nebūtų galėję manęs praleisti. O šiaip viskas gerai. Nematau problemų dėl to, kad trasa buvo greita. Man ir tokios patinka. Tiksliau, man visos trasos geros.“

- Kiek laiko skiriate pasiruošimui varžyboms?

- Visaip būna, tačiau per treniruotes nuvažiuoju ne mažiau 30-ies kilometrų. Bet būna tokių dienų, kai nuvažiavau 80-mt kilometrų.

- Ar nebūna, kad po tokių pasivažinėjimų organizmas reikalautų poilsio?

- Būna, kad pavargstu. Tačiau tai labiau susiję ne su nuvažiuotais kilometrais, o sąlygomis. Mano minėtoje trasoje Lapėse, kur visą laiką lijo ir trasa buvo labai sunki, jaučiuosi labai išsikrovęs. Aišku, ir šiaip per lenktynes nori atvažiuoti greičiau, todėl išsikrauni maksimaliai. O šiandien visai normaliai (šypsosi).

- Lenktynėse jūs važiuojate mėgėjo statusu. Niekada negalvojote važiuoti profesionalų trasoje? (ji yra trečdaliu ilgesnė)

- Ne tik galvojau, bet ir prašiau, kad leistų. Tačiau mano amžiaus grupėje tai turbūt būtų padaryti gana sudėtinga.

- Kaip jums 2015–ų sezonas? Esate patenkintas juo?

- Taip. Turėjau daug varžybų, neturėjau jokių nemalonių atsitikimų. Viskas labai gerai.

- „MTB dviračių taurėje“ liko vienas etapas Anykščiuose. Ko tikitės ten?

- Galvoju, kad savo amžiaus grupėje antras būsiu. Varžovų stiprių pakanka, bet tikiuosi, kad man pavyks.

Finalo etapas bus surengtas rugsėjo 27 dieną Anykščiuose. Kaip įprasta, visuose penkiuose etapuose dalyvavę dviratininkai bus apdovanoti lojalumo medaliais.

2015 metų „MTB dviračių taurės“ ketvirto etapo rezultatai:

Vyrai:

1. Eimantas Gudiškis
2. Šarūnas Pacevičius
3. Martynas Utkinas

Moterys:

1. Katažina Sosna
2. Silvija Latožaitė
3. Kristina Noreikienė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)