Tai vos antras Europos čempionato aukso medalis po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo. 1993 metais Senojo žemyno pirmenybes laimėjo Vitalijus Karpačiauskas, po jo triumfo aukso reikėjo laukti net 22-ejus metus. Iš Europos čempionato su medaliu grįš ir Evaldas Petrauskas, jis laimėjo bronzą svorio kategorijoje iki 64 kg.

Bulgarijoje vykusiame Europos čempionate svorio kategorijoje iki 69 kg Eimantas Stanionis finale techniniu nokautu įveikė baltarusį Pavelą Kastraminą. Pirmame raunde lietuvis prakirto varžovui antakį, vėliau kova ne kartą buvo sustabdyta, nes baltarusiui iš antakio bėgo kraujas. Po dviejų raundų E. Stanionis pirmavo 3:0 (20:17, 20:18, 20:18). Trečiame raunde iki kovos pabaigos likus 34 sekundėms, dvikova buvo sustabdyta ir E. Stanioniui įskaityta pergalė techniniu nokautu.

„Dabar arba niekada. Su tokia nuostata žengiau į ringą, nes supratau, kad kitos tokios galimybės gali ir nebūti. Gerai pradėjau kovą, daug ir tiksliai smūgiavau ir prakirtau varžovui antakį. Antrame raunde vėl gerai pataikiau, bet patyręs ir stiprus varžovas išsilaikė iki raundo pabaigos. Trečiame raunde neleidau varžovui atsikvėpti ir pasiekiau pergalę. Ji nebuvo tokia lengva, kaip gali atrodyti. Varžovas patyręs ir tituluotas, prieš dvejus metus tapo Europos čempionato prizininku“, – apie finalą pasakojo E. Stanionis.

Europos čempioną šiek tiek nuliūdino, kad apdovanojimų ceremonijoje skambėjo sutrumpintas Lietuvos himnas.

„Dar sunkiai suvokiu šios pergalės svarbą, užvaldė tokios emocijos, kad žodžiais sunku apsakyti. Dar esu labai jaunas, o jau pavyko iškovoti Europos čempionato auksą. Emocijas sunku apibūdinti žodžiais. Nerealus jausmas, kai į viršų kyla Lietuvos trispalvė ir skamba Tautiška giesmė. Nėra didesnės garbės, kaip atstovauti savo šaliai ir ją garsinti. Be galo džiaugiuosi, kad Europos čempionate skambėjo Lietuvos himnas, o per mano ir Evaldo apdovanojimų ceremonijas kilo Lietuvos trispalvė“, – tvirtino E. Stanionis, kuriam pirmadienį sukaks 21 metai.

„Neįmanoma apsakyti emocijų, kurios užvaldė po Eimanto pergalės. Didžiulis džiaugsmas, kurio nei išmatuoti, nei apsakyti neįmanoma. Lietuva aukso medalio laukė daugiau negu du dešimtmečius, o paskutinį kartą medalius Europos čempionate laimėjome prieš 11 metų. Dabar iškart du medaliai. Dar prieš čempionatą neabejojau, kad Eimantas tikrai iškovos medalį. Jis jo tikrai vertas, nes Eimantas – labai valingas ir darbštus sportininkas, užsisipyręs siekia savo tikslo ir labai džiaugiamės, kad jo darbas atsipirko su kaupu. Jo karjera dar tik prasideda, jeigu jis ir toliau taip dirbs, laukia šviesi ateitis, svarbu nesustoti ir toliau siekti savo tikslų“, – teigė Europos čempiono treneris Vidas Bružas.

Europos čempionu tapęs E. Stanionis ir Europos čempionato prizininkas E. Petrauskas užsitikrino vietas pasaulio čempionate, kuriame bus kovojama dėl olimpinių kelialapių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)