Ant Smertkalnio prasidėjusiame Baltijos šalių taurės čempionato trečiajam etapui, šeštadienį dalyviai treniruojasi ir bando savo taktikas, kad sekmadienį kuo geriau pasirodytų įskaitiniame lenktynių etape, praneša kaunas.kasvyksta.lt.

Anksčiau šis etapas vykdavo Vilniuje, Liepkalnio trasoje, tačiau išblėsus organizatorių entuziazmui, lenktynės perkeltos į Kauną.

Tai jau antrosios „White Puppy“ organizuojamos varžybos šią vasarą Kaune. Neseniai jie ekstremalius dviratininkus kvietė ant Vytauto parko skardžio, o šį kartą, įskaitiniam etapui pasirinko Smerties kalną, stovintį už Kleboniškio gyvenvietės.

Treniruočių metu šeštadienį sportininkai dėl itin sudėtingos trasos dažnai krisdavo, kai kuriais atvejais ir gana skaudžiai. Tačiau šiandien rimtesnių traumų dar nepasitaikė. Kaip pasakojo varžybų organizatorius Paulius Mileris, dažniausiai tarp pasitaikančių traumų greitai leidžiantis nuo kalno dviračiu – sumušimai, nubrozdinimai, išsinarinimai ir lūžiai.

„Visko būna, ir kad išveža greitoji. Per visą savo karjerą mes tik kelis žmones iš trasos buvome išnešę, todėl ši sporto šaka pakankamai saugi, sportininkai naudoja įvairias apsaugas“, – pasakojo ekstremalių sporto renginių organizatorius P.Mileris.

Kadangi daugiau nei pusė čempionato dalyvių atvyko iš užsienio, jie su savo komandomis ar artimaisiais įsikūrė greta trasos įkurtame kempinge. Čia dalyviai poilsiauja, maitinasi, pramogauja, taip pat neatsisako galimybės atsigaivinti šalia tekančia Nerimi.

Pagrindinės savaitgalio varžybos vyks sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)