Iš stipriausių Lietuvos sportininkų varžybose bus galima išvysti vienvietininką Mindaugą Griškonį ir pasaulio čempionate dalyvausiančią vyrų porinę keturvietę – Žygimantą Gališanskį, Martyną Džiaugį, Aurimą Adomavičių ir Dominyką Jančionį.

Kaip sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Mykolas Masilionis, kitų irkluotojų pasirengimo pasaulio čempionatui planas neleidžia startuoti šalies pirmenybėse. Į rugpjūčio 30 – rugsėjo 6 dienomis Prancūzijoje vyksiantį planetos čempionatą Lietuvis rinktinė išvyksta jau rugpjūčio 22-ą, tad likus tiek mažai laiko iki svarbiausio sezono starto, dalyvauti Lietuvos pirmenybėse ne į naudą.

M. Griškonio pasirengimo planas šiek tiek skiriasi nuo visų, jis ir į planetos pirmenybes atvyks prieš pat jų pradžią, tad nusprendė pasitikrinti jėgas Trakuose.

Svečiai

Šiais metais sulauksime netradicinių svečių varžyboms Lietuvoje. Paprastai į mūsų šalyje vykstančias regatas atvyksta daugiausiai vien kaimyninių valstybių atletai, tačiau šių metų Lietuvos pirmenybėse bus kitokios. Čia dalyvaus Izraelio, Ukrainos, Švedijos, Norvegijos ir Suomijos atstovai.

Iš Ukrainos atvyksta keturios sportininkės, kurios startuos dviviečių varžybose. Viena valtis lengvo svorio (Alisija Kobočko ir Svetlana Martynova), kita – porinio irklo dvivietėse (Anna Konceba ir Svieta Novičenko).

Trakuose visą savaitę stovyklauja ir nedidelė Švedijos irkluotojų delegacija, kurie po varžybų Lietuvoje vyks tiesiai į pasaulio pirmenybes Prancūzijoje. Lietuvos čempionate startuos aštuoni švedai – Andersas Backeusas (M1x), Lilja Cecilia ir Emma Fredh (LW2x), Britta Pivac, Isabella Niss, Malvina Svennung (visos – W1x) bei Amanda Tolin ir Annie Svensson (W2x).

Trakuose išvysime ir du Suomijos sportininkus – Mikko Karpinneną (LM1x) ir Aura Palmgren (LW1x) – bei tris norvegus – Joakimą Bohną (M1x), Oskarą Sodalį (LM1x) ir Anne Westby Rodahl (W1x).

Daugiausiai sportininkų atvyko iš Izraelio, jų yra 12, tačiau dauguma startuos jaunių pirmenybėse. Čia varžysis 6 svečių iš Izraelio įgulos. Suaugusiųjų varžybose savaitgalį Izraelio sportininkų taip pat bus, jie dalyvaus trijose rungtyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją