Žvilgtelėkime į rankinio padangę ir įvertinkime, kurių Lietuvos rankinio atstovų lauks didžiausi iššūkiai naujose komandose. Penki įdomiausi vasaros perėjimai turintys lietuvišką atspalvį. Pirmiausia, du perėjimai į Čempionų lygos klubus.

1. Aidenas Malašinskas: Iš karštosios Ispanijos į Ukrainą (iš Puerto Sagunto „Fertiberia“ – į Zaporožės „Motor“ (Čempionų lyga))

Vienas rinktinės lyderių A. Malašinskas keliasi arčiau Lietuvos ir atstovaus Ukrainos čempionams – Zaporožės „Motor“, kurie ir šiemet rungtyniaus Čempionų lygoje. Žinant A. Malašinsko galimybes ir patirtį, net neabejojama, kad šis žaidėjas bus svarbus Ukrainos ekipai. Prisiminkime, stiprioje Ispanijos lygoje A. Malašinskas per 30 rungtynių įmetė 177 įvarčius ir užėmė trečiąją vietą rezultatyviausių žaidėjų sąraše. Laukiame jo įvarčių ir Čempionų lygoje.

Didelė tikimybė, kad rungtyniaujant tarp tokių galingų pasaulinio lygio metikų kaip S. Burka, S. Šelmenka, B. Puchovskis ir linijos žaidėjų D. Doroščukas A. Ševelevas treneris Aidenui skirs užduotį būtent šiems žaidėjams sudaryti galimybes atakuoti į vartus. Tačiau visi, žinantys Aideno žaidimą, neabejoja, kad jis galimybių pasižymėti įvarčiais turės ir pats. „Motor“ į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas bandys prasimušti silpnesniame minėto turnyro divizione.

2. Povilas Babarskas: iš Austrijos į Slovėniją (iš „Bregenz“ – į Celės „Laško Pivovarną“ (Čempionų lyga))

Povilo nelauks tokia tolima kelionė kaip A. Malašinsko. Užteks persikelti iš Austrijos į kaimyninę Slovėniją. Tiesa, kalbant apie kokybinį šuolį, šis turėtų jaustis labai stipriai. Visų pirma, nuo šiol tokių komandų kaip „Kiel“, „Veszprem“ ar „Paris Saint German“ žaidimą bus galima stebėti ne per televizorių, o esant aikštėje. Slovėnų klubas, bent jau namų „Zlatorog“ arenoje, turėtų būti rimtas riešutas daugumai Čempionų lygos ekipų, o P. Babarskas bus šio kolektyvo dalis. Beje, Povilas jau pažįsta Celės areną, kadangi prieš septynerius metus su Lietuvos jaunimo rinktine šioje arenoje rungtyniavo Europos čempionato atrankos turnyre.

Dabar likimas vėl atvedė į šią nuostabius sporto rūmus. Taigi dar vienas lietuvis keliasi į Čempionų lygą. Turėtų būti įdomu sekti šio žaidėjo pasirodymus kovoje su geriausias Europos klubais. 137 pelnyti įvarčiai praėjusiame sezone Austrijoje leidžia tikėtis aktyvaus šio rankininko pasirodymo ir Slovėnijos ekipoje.

3. Gerdas Babarskas: iš Austrijos į Vokietiją (iš Kremso „Moser Medical“ – į „Bietigheim“

Broliai Babarskai šiemet lyg susitarę keičia ekipas ir, palikę Austriją, važiuoja į kaimynines šalis. Jaunesnysis iš brolių keliasi į Vokietiją. Tiesa, keliasi į antrąją pagal pajėgumą šios šalies lygą, tačiau jaunajam lietuviui tai bus puiki proga parodyti, ko yra vertas ir pritraukti Bundeslygos klubų dėmesį. Juolab, kad ir jo naujasis klubas šiemet žaidė aukščiausiame divizione, tad be jokių abejonių keliami tikslai – sugrįžti į Bundeslygą.

G. Babarskui praėjusiame sezone kiek pritrūko, kad pagal pelnytus įvarčius pasivytų savo brolį, tačiau 132 tikslūs metimai yra geras rezultatas šiam jaunam žaidėjui. Beje, Bietigeime Gerdas pusiau krašto pozicijoje pakeis Romą Kirveliavičių, kuris praeitame sezone rungtyniavo šioje komandoje.

4. Jonas Truchanovičius: iš Klaipėdos „Dragūno“ – į „Union Juri Leoben“

Reguliariai iš Klaipėdos į vakarų Europą vyksta tik keltai ir „Dragūno“ rankininkai. Ši vasara nėra išimtis. Atėjo Jono Truchanovičiaus eilė, kuris jau išaugo Lietuvos rankinio lygos marškinėlius ir pradeda legionieriaus karjerą. Kelionė į Austriją neturėtų bauginti. Visų pirma, naujojoje ekipoje žaidžia puikiai pažįstamas Benas Petreikis, o ją treniruoja Romas Magelinskas.

Gera gynyba ir dideliu naudingumu pasižyminčiam sportininkui visos galimybės atskleisti save Vakarų Europoje suteiktos, belieka jomis pasinaudoti. Manau, visi supranta, kad Leobenas yra tik tarpinė šių dviejų Lietuvos rankininkų stotelė siekiant atkreipti pripažintų rankinio klubų dėmesį. O žaidimo minučių čia jie tikrai gaus užtektinai. Puikus yra B. Petreikio pavyzdys. Pastarasis jau pirmajame sezone Austrijoje pelnė 157 įvarčius.

5. Laima Bernatavičiūtė: pakeliui namo (iš „Stella Sports“ – į „Garliavą“)

Paskutinioji šiame sąraše – ne kartą geriausia Lietuvos rankininke rinkta, beje, ji pirmavo ir praėjusių metų rinkimuose, L. Bernatavičiūtė. Beveik dešimtmetį užsienio klubuose praleidusi žaidėja grįžta į tėvynę. Prieš aštuonerius metus palikusi Vilniaus „Eglės“ klubą Laima ilgai rungtyniavo Europos taurėse žaidusiuose žinomuose Vengrijos, Ispanijos, Prancūzijos klubuose. Vėliau ją netikėtai suviliojo Norvegijos trečios lygos Voldos miestelio klubas. Po to žaidėja grįžo į Prancūziją, tačiau į antrosios lygos klubą. Ir po metų nusprendė grįžti į ten, iš kur išėjo į didįjį rankinį – į gimtąją Garliavą.

„Garliavos“ ekipą patyrusi žaidėja ne tik sustiprins, bet ir pasidalins neįkainojama patirtimi su jaunosiomis šios ekipos rankininkėmis. Kokybinis šios ekipos žaidimo šuolis – neišvengiamas. Su L. Bernatavičiūte „Garliava“ tampa pagrindine pretendente šiame sezone paveržti čempionių titulą iš kelerius metus iš eilės dominuojančių Kauno „Žalgirio“ rankininkių.

Parengė Gediminas Mačiulaitis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)