Pildo vaikų svajones

Rimanto Kaukėno paramos grupė jau antrą kartą jungiasi prie „Ąžuolyno bėgimo“. Renginio dalyvius prisijungti prie vaikų svajonių išsipildymo kvietė ir pavasarį vykusiame bėgime. Už surinktą paramą fondas pildo vaikų svajones, rūpinasi, kad jiems nieko netrūktų.

„Paramos grupė užsiima vaikų svajonių pildymu, rengiame įvairias akcijas, kuriomis norime praskaidrinti sunkių ligoniukų gyvenimą. Prie akcijų prisideda ir būrys nusipelniusių sportininkų, dainininkų ar kitų žinomų žmonių. Važiuojame į ligonines pabendrauti su vaikais, išklausome jų norus, svajones ir, žinoma, stengiamės jas įgyvendinti. Nesvarbu, ar vaikas nori naujo telefono, kuris praskaidrintų lėtai slenkančias dienas ligoninėje, ar jam reikia specialios aparatūros, visada stengiamės padėti“, – pasakojo R. Kaukėnas.

Tiesa, Rimanto Kaukėno paramos grupė ne tik įgyvendina svajones, bet ir perka nekompensuojamus vaistus, skatina registruotis kaulų čiulpų ir kraujo donorystei, parūpina trūkstamų higieninių ar kitų vaiko sveikimui reikalingų priemonių.

Sportas padeda išvengti ligų

R. Kaukėnas taip pat užsiima prevencine veikla ir visus skatina daugiau dėmesio skirti savo sveikatai. Dalyvauja įvairiuose paramos renginiuose, dovanoja vaikams sporto inventorių. Kaip vieną iš geriausių būdų palaikyti sveikatą išskiria bėgiojimą.

„Bėgimas – tai puiki prevencijos priemonė prieš įvairias ligas, tarp jų ir onkologines. Mums labai svarbu, kad kuo daugiau vaikų ir suaugusių rinktųsi aktyvų laisvalaikį. Tėvai turi užsiimti su vaikais ir rodyti jiems gerą pavyzdį. Skatintų sportuoti kartu, vestųsi į įvairius sporto renginius. Visgi suderinus mitybą, sportą, gyvenimo būdą galima įveikti daug ligų“, – pasakojo R. Kaukėnas.

Jam pritaria ir tris vaikus auginanti Kšyštofo Lavrinovičiaus žmona Tatjana.

„Sportuojant ne tik jaučiamės geriau, bet ir esame atsparesni ligoms, ugdome savo ir vaikų charakterį. Pratina prie dienos rėžimo. Gerai, kai vaikas į tai žiūri kaip į savo mėgstamą darbą. Tėtis turi darbą, mama turi darbą, ir vaikas turi darbą – mokytis ir sportuoti lankant būrelį“, – tikino trijų vaikų mama.

Rungtys visai šeimai

„Mūsų pagrindinis tikslas – sportuojantis ir sveikas žmogus. Norime, kad į šias varžybas atvyktų ne tik bėgimo profesionalai ar mėgėjai, svarbu, kad sporto malonumą galėtų pajusti ir patys mažiausieji. Darželinukai ir pradinių klasių moksleiviai galės dalyvauti 100 metrų bėgime, o vyresni moksleiviai, išbandys savo jėgas 400 metrų distancijoje“, – pasakojo Giedrius Bielskus, renginį organizuojančio S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius.

Pasak organizatorių, 100 metrų vaikučių bėgimo nugalėtojų taurės atiteks greičiausiam darželinukui, pirmokui, antrokui, trečiokui ir ketvirtokui. „Ąžuolyno bėgimo“ taurėmis apdovanoti bus ir 400 metrų moksleivių bėgimo nugalėtojai.

„Tikime, kad vaikai po varžybų ilgam atsimins patirtą malonumą ir dažniau norės laisvalaikį leisti aktyviai pavyzdžiui bėgiojant ir ruošiantis kitoms varžyboms. Tai yra kelias į sveikatą ir geriausia apsauga nuo įvairių ligų“, – svarstė G. Bielskus.

Rugsėjo 5 dieną Kaune vyksiantis antrasis „Ąžuolyno bėgimas“ kviečia išbandyti ne tik sportines „Hummel“ 5 km, „Ecolines“ 10 km ir S. Dariaus 15 km distancijas, bet ir 400 ir 100 metrų distancijas vaikams, moksleiviams, šeimoms ir poroms. Rudeninio bėgimo naujovė – galimybė susipažinti su skirtingomis sporto šakomis ir jas išbandyti sporto mugėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją