Prieš traukiant burtus paaiškėjo, kad Lietuvos delegacija šiais metais bus gausiausia istorijoje. Iš viso į Japoniją vyks ir čempionate dalyvaus net 17 mūsų sportininkų – 7 moterys ir 10 vyrų. Savo sugebėjimus Tekančios saulės šalyje demonstruos Inga Mikštaitė, Diana Mačiūtė, Rita Pivoriūnaitė, Rūta Brazdžionytė, Nora Vaznelytė, Diana Balsytė, Gabija Gudeliauskaitė, Vytautas Cėpla, Valdemaras Gudauskas, Andrius Draugelis, Eventas Gužauskas, Edgardas Sečinskis, Kęstutis Radvila, Juras Sokolovas, Antanas Klibavičius, Justinas Kvietka ir Lukas Kubilius.

Paskutiniais rinktinės nariais tapo A. Klibavičius ir J. Kvietka, tik prieš burtų traukimo ceremoniją įtraukti į pasaulio čempionato dalyvių sąrašą.

Vyrų varžybose kovas nuo pirmojo etapo pradės penki lietuviai.

E. Sečinskis pirmajame etape susikaus su Manu Sengu iš Honkongo, o antrajame etapo šios poros laimėtojo lauks rusas Denisas Jeršovas.

K. Radvilos laukia kova su azerbaidžaniečiu Oruju Safarovu ir galimas susitikimas antrajame etape su Kazachstano atstovu Vladimiru Artyšinu.

A. Klibavičius čempionatą pradės dvikova su Luisu Renato Cortesu iš Puerto Riko, o pergalės atveju vėliau susitiktų su lenku Gerardu Willu.

J. Sokolovui burtai lėmė iš karto susitikti su čempionato šeimininkų atstovu Masaki Yamaoto. Šios kovos laimėtojas antrajame etape kausis su rumunu Dorinu Margarintu.

J. Kvietkai teks išbandyti jėgas su rusu Igoriu Rednovu, o antrajame etape šios poros laimėtojo lauks japonas Yoshinori Nagano.

Kiti mūsų vyrai kovas pradės nuo antrojo etapo ir šiuo metu žino tik potencialius savo varžovus. A. Draugeliui teks susitikti su brazilu Luanu Da Silva Vieira arba singapūriečiu Jie Jun Wu, V. Gudauskui – su amerikiečiu Michaeliu Martinezu arba prancūzu Thierry Nebleza, L. Kubiliui – su iraniečiu Mohammadu Shafieialavijehu arba ukrainiečiu Oleksandru Tymecu, V. Cėplai – su Mauricijaus sportininku Darmanandu Lullittu arba kazachu Assetu Achmadijevu, o E. Gužauskui – su belgu Peteriu De Raedtu arba lenku Patryku Wojnaru.

Vyrų varžybose iš viso dalyvaus 164 sportininkai iš 61 valstybės: Japonijos, Lietuvos, Afganistano, Argentinos, Armėnijos, Australijos, Austrijos, Azerbaidžano, Brazilijos, Bulgarijos, Čekijos, Čilės, Danijos, Graikijos, Gruzijos, Guamo, Honkongo, Indijos, Indonezijos, Irako, Irano, Ispanijos, Italijos, Izraelio, JAV, Kanados, Kazachstano, Kinijos, Kirgizijos, Korėjos, Kosta Rikos, Kroatijos, Kuveito, Lenkijos, Libano, Malaizijos, Mauricijaus, Moldovos, Mongolijos, Norvegijos, Olandijos, Pakistano, Panamos, Paragvajaus, Peru, PAR, Prancūzijos, Puerto Riko, Rumunijos, Rusijos, Singapūro, Šri Lankos, Švedijos, Šveicarijos, Tadžikistano, Tuniso, Ukrainos, Urugvajaus, Uzbekistano, Vengrijos ir Vokietijos.

Moterų turnyre kovos 44-ios sportininkės iš Japonijos, Lietuvos, Australijos, Brazilijos, Čilės, Hondūro, Ispanijos, Kanados, Kazachstano, Lenkijos, Libano, PAR, Rumunijos, Rusijos, Singapūro, Urugvajaus ir Vengrijos.

R. Pivoriūnaitė jau pirmajame etape susitiks su japone Momoka Oba, o šios kovos laimėtojos lauks dvikova su vengre Csenge Szepesi.

Tuo metu Diana Mačiūtė išbandys jėgas su ruse Natalija Sozykina ir sieks teisės antrajame etape susikauti su rumune Viviana Chirila.

R. Brazdžionytei burtai lėmė pirmajame etape susitikti su PAR atstove Najmunesa Jacobs. Šios dvikovos laimėtoja vėliau išbandys jėgas su japone Sayaka Kato.

Kitos mūsų sportininkės kovas pradės nuo antrojo etapo. G. Gudeliauskaitė jame susitiks su kita PAR sportininke Andronica Moipone Rakgantso, D. Balsytė – su ruse Olga Ivanova, N. Vaznelytė – su Hondūro atstovės Greissy Molinos Laros ir japonės Manami Bato kovos nugalėtoja, o I. Mikštaitė – su urugvajietės Asios Araujo ir japonės Juri Minamiharos dvikovos laimėtoja.

Pasaulio čempionatas šiemet Tokijuje vyks spalio 31-lapkričio 1 dienomis. Elitinėse varžybose savo jėgas yra išbandę daug Lietuvos kiokušin karatė meistrų, o geriausiai sekėsi į finalą patekusiems Donatui Imbrui ir Margaritai Čiuplytei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)