Vis dėlto bene visus medalius Rusijai laimėjo ne plaukikai, o sinchronistai. Tuo metu vienu pagrindinių favoritu plaukimo varžybose laikytas Vladimiras Morozovas vyrų 100 metrų laisvuoju stiliumi rungtyje buvo diskvalifikuotas dar pusfinalyje, o moterų 200 m krūtine čempionės titulą gynusi Julija Jefimova įsigudrino net neįveikti atrankos varžybų barjero ir tenkinosi 17-ta pozicija.

„Tai – absoliutus „pravalas“. Viskas galėjo būti visai kitaip, tuo labiau, kad pirmenybės vyko namuose. Nesuprantu, kodėl šiam čempionatui negalima buvo pasiruošti žmoniškai. Tas pats bus ir Rio, niekas nepasikeis. O mano medaliai Rusijos plaukimo federacijai (RPF) nepriklauso. Jie – Rusijos“, – leidiniui „Sport Ekspress“ rėžė du medalius (aukso ir bronzos) laimėjusi J. Jefimova, pažėrusi daug kritikos pačiai RPF ir rinktinės treneriams.

„Prieš 200 m plaukimą aš tikrai nebuvau per daug nusiraminusi ir atsipalaidavusi. Po 100 m plaukimo finalo kaip tik labai pykau ant savęs dėl blogo laiko. Mano užduotis buvo trys aukso medaliai 50, 100 ir 200 m krūtine rungtyse. To dar niekam nėra pavykę. Man nedaug trūko Barselonoje, tad šis tikslas man vis dar aktualus“, – tikino ji.

„O Vovai (V. Morozovui – DELFI) aš apskritai patarčiau bėgti iš Volgogrado ir kuo toliau. Kai jis treniravosi JAV, atrodė visai kitaip. Bet spręsti, žinoma, jam pačiam“, – prastas sąlygas plaukikams tobulėti Rusijoje akcentavo J. Jefimova.

Paklausta apie tai, kas nutiko jos pagrindinei konkurentei 18-metei lietuvei Rūtai Meilutytei, kuri Kazanėje tenkinosi vienu sidabru ir viena ketvirta vieta, rusė tam turėjo paaiškinimą.

Rūta pasimesdavo, kai aš plaukdavau gretimame takelyje. Man asmeniškai labai daug davė savos tribūnos. Kai mes ateidavome į startą, visi iškart pradėdavo šaukti „Rusija, Rusija“. Aš užsivesdavau, o kitos merginos, atvirkščiai – pasimesdavo“, – pareiškė ji.

Primename, kad R. Meilutytė (1:06,36 min.) 100 m plaukimo krūtine finale nusileido tik J. Jefimovai (1:05,66 min.) ir iškovojo sidabrą, o 50 m rungtyje finišavo ketvirta. Lietuvė (30,14 sek.) vos keliomis šimtosiomis sekundės dalimis į priekį praleido netikėtai triumfavusią švedę Jennie Johansson (30,05 sek.), jamaikietę Alią Atkinson (30,11 sek.) ir rusę J. Jefimovą (30,13 sek.).

Prieš dvejus metus Barselonoje R. Meilutytė 100 m rungtyje laimėjo auksą, o 50 m – sidabrą ir pasiekė iki šiol nepagerintą pasaulio rekordą (29,48 sek.).

Pirmadienį 22 val. 20 min. visa Lietuvos plaukimo rinktinė skrydžiu iš Maskvos grįš į Vilnių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (700)