Visai Lietuvai, be abejonės, pats aktualiausias ir laukiamiausias – 17 valandą 39 minutės numatytas moterų 50 metrų plaukimo krūtine finalas, kuriame pagrindinėmis favoritėmis laikomos 18-metė lietuvė Rūta Meilutytė ir 23-ejų metų rusė Julija Jefimova.

Nepaisant to, kad J. Jefimova mūsiškei nusileido tiek atrankos varžybose, tiek pusfinalyje, ji prieš lemiamą akistatą drąsina ir save, ir savo fanus.

„Vakar vakare praplaukiau daug geriau nei rytą (atitinkamai 30,14 sek. ir 30,45 sek. – DELFI) ir pasiekiau geriausią asmeninį sezono rezultatą. Atidirbau techniką ir startą. Manau, mūsų laukia įdomus finalas. Norisi, kad paskutinė diena čia man susiklostytų taip pat kaip ir prieš dvejus metus Barselonoje“, – nedviprasmiškai rusų žiniasklaidai užsiminė ji.

„Ar pavyks finišuoti per mažiau nei 30 sek.? Gal nespėliokime“, – ar pusfinalyje dar neišnaudojo visų savo turimų resursų, neatskleidė J. Jefimova.

2013-ųjų planetos pirmenybėse rusė pusfinalyje taip pat buvo antra (29,88 sek.), tačiau finale užtruko tik 29,52 sek. ir, 0,07 sek. aplenkusi R. Meilutytę, išplėšė aukso medalį. Jos tada neišgąsdino ir tai, kad lietuvė prieš tai pasiekė pasaulio rekordą (29,48 sek.), kuris išsilaikė iki šiol.

Trečia tiek pusfinalyje, tiek finale Barselonoje liko amerikietė Jessica Hardy, kuri kartu su jamaikiete Alia Atkinson mėgins įsiterpti į kovą dėl medalių ir sekmadienį.

Prieš pat šių metų finalą J. Jefimova visgi teigiamai atsiliepė apie konkurenciją su R. Meilutyte.

„Mūsų su Rūta dvikovą labiau pučia spauda nei mes pačios. Bet tai padeda populiarinti plaukimą. Žmonėms patinka tokie siužetai. O mes su Rūta – stiprios konkurentės, kurios labai nenori viena kitai nusileisti“, – pareiškė Julija.

Tuo metu R. Meilutytė prieš paskutinį startą Kazanėje taip pat atrodo užtikrintai.

„Tikiuosi geriausio. Atiduosiu visas jėgas ir stengsiuosi, kad kiekviena detalė būtų atlikta puikiai. 50 metrų yra labai staigi distancija – visko gali būti, bet stengsiuosi viską atlikti kuo geriau ir viskas“, – LRT sakė R. Meilutytė.

Primename, kad Jonathano Ruddo auklėtinė Kazanėje laimėjo tiek šios rungties pusfinalį (29,98 sek.), tiek atranką (29,74 sek. – geriausias sezono rezultatas pasaulyje).

R. Meilutytė savo kraityje jau turi vieną medalį – ji dvigubai ilgesnėje distancijoje pasidabino sidabru, į priekį praleidusi tik po 16-os mėnesių diskvalifikacijos į varžybas sugrįžusią J. Jefimovą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1083)