Dar viena Lietuvos ir Gruzijos boksininkų dvikova laukia sekmadienį. Svorio kategorijoje virš 91 kg Mantas Valavičius dėl vietos ketvirtfinalyje kovos su gruzinu Mikheiliu Bakhtidze.

Lietuvos rinktinės lyderiai kovas Europos čempionate pradės kitą savaitę. Londono olimpiados prizininkas Evaldas Petrauskas Europos čempionate svorio kategorijoje iki 64 kg yra skirstytas pirmuoju ir pirmą kovą praleido. Kovoje dėl vietos ketvirtfinalyje E. Petrauskas pirmadienį kovos su Viktoru Agateljanu iš Čekijos, būsimas lietuvio varžovas pirmoje kovoje taškais 3:0 įveikė slovėną Ediną Sejdinovą.

Svorio kategorijoje iki 69 kg antruoju skirstytas Eimantas Stanionis kovas Europos čempionate taip pat pradės nuo antros kovos. Lietuvis antradienį susitiks su vengru Imre Balaszu Bacskai, pirmoje kovoje Vengrijos boksininkas taškais 2:1 pranoko Vokietijai atstovaujantį Araiką Marutjaną.

Iš viso Europos čempionate dalyvauja šeši Lietuvos boksininkai. Primename, kad Europos čempionatą pergale pradėjo Edgaras Skurdelis, svorio kategorijoje iki 60 kg lietuvis taškais 2:1 nugalėjo moldavą Michailą Cvasiucą ir antrame etape antradienį kovos su antruoju skirstytu rusu Adlanu Abdulrashidovu. Kitas Lietuvos boksininkas Tadas Tamašauskas svorio kategorijoje iki 91 kg pirmą kovą pralaimėjo airiui Stefonui Darrenui O’Neillui.

Iš viso į Europos čempionatą atvyko 220 boksininkų iš 41 valstybės. Kelialapius į pasaulio čempionatą iškovos 1-6 vietas Europos pirmenybėse užėmę boksininkai. Pasaulio čempionate vyks kova ir dėl kelialapių į kitų metų Rio de Žaneiro olimpiadą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją