Interviu su V. Žūsinaite apie patirtą traumą, artimiausius planus ir bėgimo renginių įvairovę.

- Kuo šiuo metu gyveni?

- Buvo suplanuota labai intensyvi vasara: dalyvavimas pasaulio studentų universiadoje, po jos pasiruošimas pasaulio čempionatui stovykloje ir dalyvavimas pasaulio čempionate. Tačiau prieš kurį laiką visi mano planai apsivertė aukštyn kojom. Taip jau atsitiko, jog išvykusi į universiadą patyriau traumą - stresinį kojos lūžį. Šiuo metu visą dėmesį skiriu gydymuisi, procedūroms, leidžiu kojai pailsėti, kad sugytų kaulas.

Iš tikrųjų, pirmą kartą nuo tada, kai pradėjau profesionaliai treniruotis, galiu laiko skirti ne tik gydymuisi, bet ir domiuosi, kaip atsitinka stresiniai lūžiai, kaip greičiau pagyti. Žinoma, turiu daugiau laiko ir sau, tačiau visiškai bėgimo ir sporto neapleidau – vedu treniruotes kitiems, vaikštau į sporto klubą – stiprinu raumenis, plaukioju, važiuoju dviračiu.

- Kada planuoji pradėti bėgioti?

- Kurį laiką tikrai teko padėti bėgimo batus į šalį ir visiškai nebėgioti. Savijauta gerėja, įtvarą nuo kojos nuėmė ir koją skauda vis mažiau, tad pamažu į ritmą grįžtu. Netrukus pradėsiu palengva bėgioti ir tikiu, kad nesunkiai atsigausiu.

- Ar planuoji artimiausiu metu startuoti varžybose?

- Labai pasiilgau treniruočių, varžybų, matau, kaip kiti dalyvauja – ir tiesiog negaliu ramiai sėdėti. Tad pirmas mano startas po traumos, nors ir gana simbolinis, bus tikrai neeiliniame bėgime basomis rugpjūčio viduryje. Bėgsiu trumpiausią, 500 metrų, distanciją. Tai bus lengva pradžia prieš grįžtant į įprastą ritmą, bet labai noriu pajausti varžybų atmosferą.

- Kaip profesionali sportininkė vertina bėgimą basomis?

- Iš tikrųjų, basomis kartais pabėgioti labai sveika. Kai darome sunkias treniruotes stadione, jei yra galimybių, mes visąlaik žolyte bėgame basomis atsipalaidavimui. Bėgant basomis stiprėja pėda. Vaikystėje, prisimenu, jog kaime eidavome į mišką grybauti basomis. Kuo daugiau vaikščiosi basomis, tuo labiau stiprės pėda. Mano manymu, toks naujas bėgimas ir naudingas, ir smagus.

- Ką manai apie didėjančią bėgimo renginių įvairovę?

- Labai smagu, jog bėgimas taip išpopuliarėjo, jog kartais jau net nebeįdomu bėgti įprastose varžybose, todėl ieškoma įdomesnių sprendimų. Juk nebūtinai bėgimas turi būti monotoniškas ir džiaugiuosi, jog organizatoriai galvoja, kaip kitaip pritraukti žmones. Taip pat, nebūtina bėgti dėl kažkokio rezultato, o tikrai galima bėgti dėl teigiamų emocijų, gerų įspūdžių. Tokie bėgimai pritraukia įvairesnę auditoriją ir parodo, jog bėgimas tikrai gali būti malonus. Be to, bėgimas basomis itin tinka visai šeimai, tokiu būdu nuo mažens skatinant aktyvų laisvalaikį, o ir vaikams, manau, tai labai smagi pramoga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)