R. Meilutytė savo gerbėjų nenuvylė: ji finale nuotolį nuplaukė per 1:06,36 min. ir laimėjo sidabro medalį! Auksą iškovojo rusė Julija Jefimova (1:05,66 min.), nors lietuvė ją po pusės distancijos lenkė 0,49 sek.

Paskutinius 50 metrų R. Meilutytė už J. Jefimovą plaukė net 1,19 sek. lėčiau.

Trečia finišavo jamaikietė Alia Atkinson (1:06,42 min.), ketvirta – vos viena šimtąją sekundės nuo jos atsilikusi 18-metė japonė Kanako Watanabe (1:06,43 min.).

Didžiausia Lietuvos plaukimo žvaigždė, olimpinė, pasaulio ir Europos čempionė bei planetos rekordininkė Kazanėje prieš savo varžovę iš Rusijos dar galės atsigriebti 50 m plaukimo krūtine rungtyje, kurios finalas numatytas sekmadienį.

Primename, kad visų savo kozirių atskleisti nenorėjusi R. Meilutytė tiek atrankos varžybose, tiek pusfinalyje nusileido 5-eriais metais vyresnei savo pagrindinei konkurentei J. Jefimovai (1:06,75 ir 1:05,64 min. – prieš 1:06,31 ir 1:05,60 min.), tačiau žadėjo finale pridėti greičio ir parodyti tikrąjį savo pajėgumą.

Moterų 100 m plaukimo krūtine finalo rezultatai:

1. Julija Jefimova (Rusija) 1:05,66 min.
2. Rūta Meilutytė (Lietuva) 1:06,36
3. Alia Atkinson (Jamaika) 1:06,42
4. Kanako Watanabe (Japonija) 1:06,43
5. Shi Jinglin (Kinija) 1:06,55
6. Hrafnhildur Luthersdottir (Islandija) 1:07,10
7. Jennie Johansson (Švedija) 1:07,17
8. Arianna Castiglioni (Italija) 1:07,60.

D. Grybauskaitė ir A. Butkevičius pasveikino R. Meilutytę

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino R. Meilutytę, iškovojusią sidabro medalį 16-ojo pasaulio plaukimo čempionato Kazanėje 100 metrų krūtine rungtyje.

Pasak prezidentės, kiekvienas R. Meilutytės laimėjimas yra labai laukiamas, keliantis džiaugsmą ir pasididžiavimą, kad Lietuva turi tokią talentingą plaukikę.

„Būdama viena jauniausių plaukimo takelyje esi įgijusi didelės sportinės patirties ir toliau atkakliu darbu tobulini savo meistriškumą, išsaugodama gražiausias savybes – pareigos jausmą, nuoširdumą ir patriotiškumą“, – rašoma šalies vadovės sveikinime.

Prezidentė R. Meilutytei palinkėjo, kad ir kita šio čempionato rungtis būtų vainikuota nauja pergale.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius taip pat pasveikino R. Meilutytę, pasaulio plaukimo čempionate iškovojusią sidabro medalį 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje.

„Įveikusi daug stiprių plaukikių iš viso pasaulio ir užlipusi ant prizininkų pakylos, Jūs nusipelnote kuo didžiausios pagarbos ir padėkos už tai, kad garsinate mūsų šalį. Mieloji Rūta, nuoširdžiai sveikinu Jus su sidabriniu finišu pasaulio pirmenybėse. Kartu su visais Lietuvos sporto aistruoliais džiaugiuosi Jūsų iškovotu medaliu“, – teigė premjeras ir linkėjo sėkmės tolesniuose startuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1922)