Vieną paskutinių auksinių medalių komplektų Rusijai padovanojo jos mišrių porų sinchroninio plaukimo atstovai Aleksandras Malcevas ir Darina Valitova – atsigriebę už tai, kad nusileido amerikiečiams techninėje rungtyje, kur pasirodė su SSRS kario uniforma, jie buvo nepavejami laisvojoje programoje (91,7333 tšk.).

Tiesa, jie finale savo pagrindiniu konkurentus iš JAV Billą May ir Kristiną Lum Underwood (91,4667 tšk.) aplenkė tik dėl savo artistiškumo, nes už programos sudėtingumą didesnius balus gavo amerikiečiai. Beje, rusai visus septynis savo aukso medalius Kazanėje kol kas laimėjo būtent tik sinchroniniame plaukime, kur galutinis sprendimas priklauso teisėjų komisijai.

Visgi net nepaisant to, kad kol kas Rusijos vandens sporto šakų rinktinei planetos pirmenybėse namuose sekasi išties neblogai, o A. Malcevas ir D. Valitova į jos kraitį įdėjo jau du medalių komplektus (auksinį ir sidabrinį), šalies spauda apie šią porą, o tiksliau – 20-metį A. Malcevą, atsiliepia itin nepagarbiai.

Štai leidinio „Sovetskij sport“ apžvalgininkas Otaras Kušanašvili savo publikacijoje „Nedarykite iš sinchronisto Malcevo didvyrio!“ atvirai bodisi, kad Rusijai atstovauja ir ją garsina tokie sportininkai.

„Nemanau, kad tai – žingsnis į priekį sporte. Mane pykina nuo to. Nuo paties išorinio vaizdo ir to, kaip tai pateikiama. Tik nereikia mums pasakoti, kad tai – vyriškumas ar kad tai skirta Pergalės dienai. Jeigu atvirai, tai aš matau dvi merginas. Mes – juk ne akli. O jei norite, kad pateikčiau jums vyriškumo etalono pavyzdžių, aš jų galėčiau išvardinti milijoną ir nebūtinai iš karo laikų.

Pas mus visada viskas buvo gerai su demografija ir kreivė ėjo į viršų. Bet mes kažkodėl pradėjome šlovinti moteriškus vyrus ir sakome, kaip tai puiku. Tai – labai nemalonus reginys. Aš noriu, kad vaikinas ir atrodytų kaip vaikinas, vyras – kaip vyras, o gimnastę ant rankų neštų kas nors, kas yra tarnavęs armijoje. Nes mes visi esame urviniai žmonės ir neturime eiti prieš istoriją.

Ar tarnavo A. Malcevas? Argi jis apgintų moterį? Žmogus apsivilko karinę formą ir su ja pasirodė musulmoniškame krašte. Na, ir kaipgi ten leitenantą priėmė?

Kodėl mes visada prieš save einame ir teisinamės progresu? Užteks to politkorektiškumo. Nenoriu, kad TIE taptų sektini daugumai ir vaikams būtų rodomi kaip vyriškumo pavyzdžiai. Užteks tos gėdos. Vanduo niekada nebus plastmasinis, dukart du nebus šeši, o Hitleris netaps geru vyruku“, – rašoma straipsnyje.

O. Kušanašvilio kolega Jurijus Cybaniovas pastebėjo, kad vienintele grynai moteriška sporto šaka po to, kai į sinchroninį plaukimą įsiveržė vyrai, liko meninė gimnastika, tačiau ir ji gali neatsilaikyti. Ir pasiūlė: „Galima vilioti į šį sportą tokius, kurie jaučiasi kaip Conchita Wurst.“

Tuo metu pats A. Malcevas, kuris sinchroniniu plaukimu susidomėjo nuo 7-erių metų, depiliuojasi kojas ir yra vienintelis šios disciplinos atstovas Rusijoje, ramiai reaguoja į tokius komentarus:

„Aš jau turiu imunitetą visokiems pasišaipymams. Vaikystėje viskas buvo normalu, bet kai merginos manyje pamatė konkurentą, pradėjo šaipytis. Aš į tai nekreipiau dėmesio ir siekiau savo tikslo. Manau, kad vaikinai gali sinchroninį plaukimą padaryti dar įdomesnį – kaip kad dailųjį čiuožimą ir kitas porines sporto šakas.“

Primename, kad jau sekmadienį Kazanėje prasidės plaukimo varžybos, kuriose dalyvaus ir Lietuvos rinktinė su Rūta Meilutyte ir Giedriumi Titeniu priešakyje. Jos vyks rugpjūčio 2-9 dienomis.

Iš viso Kazanėje daugiau nei 2 tūkstančiai sportininkų iš 190 pasaulio valstybių kovoja dėl 75 medalių komplektų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (946)