„Dviratininkai tampa eismo džentelmenais. Tauta išmoko ir toliau mokosi važiuoti darniai. Pradėjome vienas kitą saugoti, nelenktyniauti ten, kur to daryti nederėtų. „Velomaratone“ nebeliko neatsargų greitį mėgstančių nutrūktgalvių. Norintiems lenktyniauti siūlome „SPORT“ ar „SEMI-SPORT“ važiavimus. Mėgėjams, šeimoms, kompanijoms, bičiuliams siūlome važiuoti lėčiau, smagiai ir saugiai,“ – sako „Velomaratono“ įkūrėjas lenktynininkas Benediktas Vanagas.

2010 metais pirmame „Velomaratone“ dviračių pedalus mynė 2,4 tūkstančio dalyvių, pernai dalyvių skaičius perkopė 10 tūkst. ribą. Jei pirmais metais renginyje susižeidė 30 asmenų, tai praėjusiais metais buvo užfiksuota tik 11 lengvų sužeidimų.

Triskart sumažėjęs traumų skaičius keturis kartus išaugusiame „Velomaratone“ džiugina ne tik renginio organizatorius, bet ir susisiekimo ministrą Rimantą Sinkevičių.

„Bemotorių transporto priemonių populiarėjimas auga kiekvienais metais. Vis daugiau žmonių ne tik pramogai, bet ir susisiekimui renkasi dviračius, paspirtukus, riedžius ar kitas žmogaus sveikatai ir aplinkai draugiškas transporto priemones ir tai mane labai džiugina“, – sako susisiekimo ministras R. Sinkevičius. – Gerėja, tiesa, gal ne taip sparčiai, kaip norėtųsi, ir tokiam eismui skirta infrastruktūra, kuri leidžia ne tik komfortiškai, bet, svarbiausiai, saugiai pasiekti norimą tikslą.“

Ministras pastebėjo, kad augant dviračių ar kitų bemotorių transporto priemonių populiarumui, svarbu nepamiršti ir kelių eismo taisyklių ir elgesio kultūros reikalavimų. Jų nesilaikymas dažnai tampa nelaimingų atsitikimų ar traumų priežastimis.

Šiais metais „Velomaratonas“ vyks rugpjūčio 23-ią dieną, sekmadienį. Renginio startas ir finišas numatytas prie Seimo rūmų. Profesionalai ir lenktyniauti norintys dviratininkai varžysis „Toyota SPORT“ (100 km), mėgėjai mins „ERGO mėgėjų“ (pasirinktinai 10, 20 arba 30 km) važiavime. Vaikai dviračiais įveiks 2,4 kilometro.

Registracija mėgėjams ir vaikams iki rugpjūčio 16 dienos – nemokama. Daugiau informacijos ir registracija svetainėje velomaratonas.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją