Lengvoji atletika

Lietuvos garbę Tbilisio stadione finaluose gynė dvi lengvaatletės – Agnė Jonkutė ir Urtė Baikštytė.

A. Jonkutė varžėsi rutulio stūmimo rungtyje, šeštu bandymu prietaisą nustūmė toliausiai – 15,41 metro ir užėmė garbingą 4-ą vietą. Nuo bronzos medalio lietuvę skyrė kiek daugiau nei pusmetris – bronzą šioje rungtyje laimėjusi vokietė Emely Gross rutulį nustūmė 16,00 metrų.

„Pirmi trys bandymai buvo tragiški, todėl labai jaudinausi. Drebėjau net. Penktu jau gerinau asmeninį rekordą (15,28 m), tuomet užplūdo jėgos. Šeštu dar geriau pasirodžiau. Labai džiaugiuosi. Tikiuosi, kad disko metime bus dar geresnis rezultatas“, – kalbėjo A. Jonkutė, kurios dar vienas startas finale laukia penktadienį.

Geriausias U. Baikšytės šuolis – 1,74 metro. Mūsiškei nepavyko įveikti 1,77 metro ribos ir ji užėmė penktą vietą.

„Labai norėjau pasigerinti asmeninį rezultatą, tačiau nepavyko. Labai gaila, kad neperšokau 1,77 m aukščio. Jaučiau atsakomybę, galbūt nepavyko nusiraminti“, – apmaudo neslėpė U. Baikštytė.

Dviračiai

Grupinėse dviračių lenktynėse sėkmingai startavo Kotryna Vaičytė ir Monika Rastauskaitė, užėmė 9 ir 10 vietas. Iš viso 47 km distancijoje tvyrant +34 C laipsnių karščiui varžėsi 70 merginų. Regina Stegvilaitė lenktynėse nedalyvavo dėl ligos.

„Buvo sunku, konkurentės labai stiprios – ne Lietuvos lygis, stumdosi, reikėjo kovoti dėl pozicijos ir į kalniukus mynėme, tikrai buvo ką veikti. Aš patenkinta rezultatu, nes turėjau tikslą patekti į dešimtuką“, - sakė K. Vaičytė.

Konkurenčių agresyvumą jautė ir po ligos startavusi M. Rastauskaitė.

„Po ligos iš pradžių buvo sunku įsivažiuoti, reikėjo stumdytis, jei būčiau nerodžiusi savo agresyvumo, tai būčiau nustumta į kelkraštį. Kai finišavau buvo koma,“ – su šypsena pasakojo ji.

Po merginų finišo į startą stojo 100 vaikinų. 69 km distancijoje pedalus mynė trys Lietuvos atstovai: Sijandas Šereiva, Romas Zubrickas ir Denas Masiulis. Sijandas finišavo 25-as, Romas – 37, Denas – 28-as.

„Lenktynės skyrėsi nuo mergaičių – susiskaldė visa dviratininkų grupė. Karštis, kalniukai, distancija padarė savo. Galvojome, kad mūsiškiai atvažiuos su visa grupe, bet likus 10 km grupė išsiskyrė, Sijandas dar bandė vytis, bet nei jis pasivijo, nei kas prisivijo jį. Visi mūsų dviratininkai atvažiavo po vieną. Jei Sijandas būtų atvažiavęs su grupe, gal rezultatas būtų buvęs kitoks. Apskritai visi vaikinai lūkesčius tikrai pateisino“, - rezultatus pozityviai komentavo vaikinų treneris Artūras Šiugždinis.

Penktadienį startuos plaukikai, kovos dziudo imtynininkai, finale diską mes A. Jonkutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)