Į Tatarstano respublikos sostinę iš stovyklos Italijoje J. Jefimova atskrido ne viena – kartu su trejais metais vyresniu savo mylimuoju Nikita Lobincevu, kuris taip pat yra plaukikas ir Kazanės arenoje kovos dėl planetos pirmenybių medalių. Jis – dviejų olimpiadų medalininkas vyrų estafetėje laisvu stiliumi ir, kaip ir J. Jefimova, treniruojasi Los Andžele, Kalifornijoje (JAV) pas Davidą Salo.

„Man jau spėjo Italija ir italai šiek tiek atsibosti. Džiaugiuosi, kad pagaliau esu Kazanėje. Startų po Rusijos čempionato buvo nedaug – viso labo vienas, bet jų ir nereikėjo, viską atidirbome treniruotėse. Jaučiu, kad padaryta viskas. Dabar liko tik startuoti ir parodyti viską“, – kovingai kalbėjo 16 mėnesių diskvalifikaciją dėl dopingo vartojimo ištvėrusi rusė.

Savo auklėtinės jėgomis itin pasitiki ir jos treneris amerikietis D. Salo.

„Ji – visiškai pasirengusi. Julija labai gerai treniravosi ir puikiai pasirodė paskutinėse varžybose. Manau, kad čia ji parodys aukščiausią lygį. Ir žinoma, mes tikimės medalių! Mes visada jų tikimės“, – teigė jis.

J. Jefimova jau anksčiau pareiškė, kad Kazanėje sieks susigrąžinti visus apdovanojimus – penkis medalius (keturių aukso, vieno sidabro) ir rekordus, kurių neteko dėl FINA diskvalifikacijos. To tikisi ir Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko.

„Su Julija atsitiko pats didžiausias nesusipratimas, koks tik gali nutikti profesionaliame sporte. Labai gaila, bet už tokį nesusipratimą taip baudžiama. Mano manymu, Julija – sportininko idealas pagal taisyklių ir normų laikymąsi. O tai, kas įvyko, neturėjo jokios įtakos jos rezultatams. Po tokios apmaudžios klaidos Julija yra dar labiau motyvuota pasiekti dar geresnius rezultatus nei iki šiol“, – teigė V. Mutko.

Ketvirtadienio vakarą Kazanę pasieks ir Lietuvos plaukimo rinktinė su Rūta Meilutyte ir Giedriumi Titeniu priešakyje. Mūsiškiai iš Rumunijos sostinės Bukarešto, kur paskutiniu metu stovyklavo, iš pradžių skrenda į Maskvą, o iš jos – į Kazanę.

„Į Kazanę skrendu geros nuotaikos, stengiuosi likti rami. Jaučiuosi pasirengusi“, – sakė 18-metė R. Meilutytė, kurios pagrindinėmis varžovėmis kaip tik ir įvardijama J. Jefimova bei jamaikietė Alia Atkinson.

Pasak trenerio Jonathano Ruddo, R. Meilutytė, kuri varžysis 50 ir 100 metrų plaukimo krūtine rungtyse, artėja prie savo sportinės formos piko.

„Mano patirtis sako, kad kasdien iki varžybų ji atrodys vis geriau“, – tikina jis.

Plaukimo varžybos pasaulio vandens sporto šakų čempionate vyks rugpjūčio 2-9 dienomis.

Iš viso Kazanėje daugiau nei 2 tūkstančiai sportininkų iš 190 pasaulio valstybių kovos dėl 75 medalių komplektų.

Lietuvos plaukikų startai Kazanėje:

Rūta Meilutytė – 50 ir 100 m krūtine;
Raminta Dvariškytė – 200 m krūtine;
Giedrius Titenis – 50, 100 ir 200 m krūtine;
Danas Rapšys – 100, 200 m nugara ir 200 m l.stiliumi;
Povilas Strazdas – 200 m kompl. pl.;
Mindaugas Sadauskas – 100 m l.stiliumi;
Simonas Bilis – 50 m l.stiliumi;
Tadas Duškinas – 50 ir 100 m peteliške;
Lietuvos vyrų rinktinė – 4 x 100 m komb. ir 4 x 100 m l.stiliumi estafetės.

Primename, kad J. Jefimovos dopingo testas buvo teigiamas 2013 m. spalio mėnesį tarpvaržybinių laikotarpiu Los Andžele, JAV. Rusė tuo metu ruošėsi tarptautinėms varžyboms 25 m ilgio baseine. Jos organizme aptiktas draudžiamas preparatas – dehidroepiandrosteronas.

J. Jefimova 2013-ųjų gruodį Herninge, Danijoje, vykusio Europos plaukimo čempionato trumpame baseine moterų 50 m plaukimo krūtine rungties finale 0,06 sek. aplenkė Rūtą Meilutytę ir iškovojo aukso medalį. Šis jos rezultatas buvo anuliuotas ir pergalė atiteko lietuvei, kuri dar triumfavo 100 m krūtine rungtyje bei 100 m kompleksiniame plaukime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (775)