Šiame renginyje žadama sulaukti svečių iš daugiau nei 5 kaimyninių šalių, kurie rungsis atskirose grupėse, suskirstytose pagal vandens motociklų galingumą.

Lietuvos vandens motociklų čempionatas pasiekė pusiaukelę. Praėjus dviems etapams absoliučių lyderių įvardyti neįmanoma, kadangi kiekvienas plaukimas įpučia naujų vėjų bendroje įskaitoje. Po 2 etapų kol kas daugumoje klasių lyderiais lieka kaimynai iš Lenkijos.

Stovimų vandens motociklų „Ski Lite“ klasėje lyderis yra Janas Ratajskis, „Ski Pro GP“ klasėje - Arturas Jabtonskis. Šios klasės nepopuliarios tarp lietuvių, todėl jose mūsiškių kol kas nėra.

Sėdimų vandens motociklų klasėse tarp lyderių yra ir lietuviškų pavardžių. „Run Seadoo Spark“ klasėje lyderis yra Mindaugas Skarbalius, „Run Pro Am Stock“ klasėje - Jacekas Szubertas. Nuo jo nedaug atsilieka antra ir trečią vietas užimantys Mindaugas Jačiauskas ir Redas Petkevičius. J. Szubertas taip pat yra ir „Run Pro Limited“ klasės lyderis.

Pradedančiųjų klasėje „Run beginners Open“ lyderio pozicijos kol kas neapleidžia Linas Petruškevičius, jam ant kulnų lipa antrą vietą bendroje įskaitoje užimantis Gediminas Leonas. Pirmas dvi vietas „Run beginners Stock“ klasėje užima Lenkijos duetas Rafalas Cieplis ir Alanas Kolodziejekas. Pastarajam stengiasi nenusileisti čempionato debiutantas Julius Mikutavičius.

Galingiausioje profesionalų klasėje pirmas tris vietas užima kaimynai iš Lenkijos - Andzejus Wiszniewskis, Marcinas Senda ir Kristianas Domanskis. Lietuvos čempionate liko dar du etapai, kurių metu bendros įskaitos lentelė gali žymiai pakisti.

Antrus metus iš eilės Elektrėnuose kartu su Lietuvos čempionato varžybomis vyksta ir Rytų Europos taurės varžybos, kurios sukviečia nemažą skaičių dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, Lenkijos bei šiemet žadančios prisijungti Suomijos. Į šias varžybas sportininkai renkasi dėl azartiškų kovų vandenyje bei draugiškos atmosferos pakrantėje.

„Po pernai metais vykusių varžybų sulaukėme daug klausimų ar ir toliau organizuosime Rytų Europos taurę, mums džiugu, jog sportininkai mielai atvyksta į mūsų organizuojamas varžybas ir vis sugrįžta pas mus“, - džiaugėsi Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos (LVMSF) sekretorė Mingailė Dranseikaitė.

Rytų Europos taurės koncepcija yra tokia pat kaip ir Lietuvos čempionato, vienintelis skirtumas tas, kad jose yra keletu klasių daugiau nei čempionate. Organizatoriai stengiasi varžybas populiarinti ir tikisi, jog šios varžybos taps kasmetine tradicija subursiančia kuo daugiau sportininkų ir žiūrovų, kur pastarieji galėtų pajusti tikrąją ekstremalaus sporto dvasią.

Šių varžybų, kaip ir pirmo Lietuvos čempionato metu bus vykdomos slalomo varžybos, kuriose visi norintys galės pasijusti tikrais sportininkais. Dalyvauti galės žmonės turintys savo vandens motociklus ir tie, kurie jo neturi. Jie varžysis atskiroje klasėje, kurioje dalyviai plauks organizatorių skirtu motociklu.

Kadangi Lietuvos vandens motociklų slalomo pirmame etape atsirado drąsių moterų, norinčių išbandyti save trasoje, organizatoriai sukūrė būtent moterims skirtą klasę - „Spark Ladies“.

„Šį sezoną vadovaujamės šūkiu: „negadink kitiems atostogų - atvyk į varžybas“, todėl visus kviečiame atvykti ir dalyvauti slalomo varžybose, o kitais metais prisijungti prie nuolatos gausėjančio sportininko būrio“, - sakė LVMSF prezidentas Tomas Gurkšnys.

Slalomo varžybose dalyviai turės du bandymus kuo greičiau įveikti organizatorių paruoštą trasą, o greičiausieji bus apdovanoti. Tad jei esate neabejingi vandeniui, ekstremaliam sportui ir norite pajusti sportinę dvasią rugpjūčio 1-2 dienomis esate laukiami Elektrėnuose. Žiūrovams įėjimas nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)