Vietą atkrintamose varžybose užsitikrino ir skriemulinių lankų vyrų grupėje šaudęs Vilius Švedas. Jis atrankos varžybose surinko 654 taškus ir buvo 97-as tarp 119-os dalyvių.

Pirmame atkrintamų varžybų rate Inga Kizeliauskaitė susitiks su 46-ą vietą kvalifikacijoje užėmusia ukrainiete Marija Školna, o V. Švedas varžysis su 16-u atrankos dalyviu Albertusu Corneliusu iš Pietų Afrikos Respublikos.

Mišrių dvejetų varžybose V. Švedo ir I. Kizeliauskaitės duetas su 1306 taškais liko 36-as tarp 40-ies porų ir į atkrintamas varžybas nepateko.

Deja, olimpinių lankų grupės asmeninėse varžybose startavusiems Lietuvos lankininkams kvalifikacinių varžybų barjero nepavyko įveikti. Moterų varžybose dalyvavusi Dangerūta Nosalienė su 572 taškais liko 142-a tarp 157-ių dalyvių, o vyrų varžybose, kuriose startavo 211 sportininkų, Dalius Mačernius (597 tšk.) užėmė 163-ą vietą, Adamas Kovalevskis (584 tšk.) tenkinosi 184-a pozicija, o Modestas Šliauteris (582 tšk.) liko 186-as.

„Esu patenkinta savo šaudymo technika. Žinau, kad galėjau pasirodyti geriau, bet koją pakišo permainingos oro sąlygos prie kurių nesu pratusi. Be abejo labai džiaugiuosi, kad turėjau galimybę dalyvauti tokiose varžybose, įgyti naujos patirties ir varžytis tarp geriausių pasaulio sportininkių“, - po starto teigė D. Nosalienė.

Komandų varžybose Lietuvos vyrai surinko 1763 taškus ir, aplenkę šešias ekipas, užėmė 52-ą vietą, o mišrių dvejetų varžybose D. Mačernio ir D. Nosalienės duetas su 1169 taškais liko 56-as tarp 60-ies porų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją