Lietuvos boksininkas Eimantas Stanionis aštuonių raundų kovoje susitiko su Raytonu Okwiri iš Kenijos. Teisėjų sprendimu pergalę taškais 2:1 iškovojo lietuvio varžovas.

„Galbūti pritrūko motyvacijos. Po apmaudaus pralaimėjimo pusfinalyje, ši kova nieko nelėmė, nes olimpinį kelialapį iškovoja tik čempionas. Prieš pusfinalio kovą buvo daug daugiau azarto ir noro kovoti, to pritrūko šioje kovoje, nors ringe atidaviau visas jėgas“, – sakė E. Stanionis.

Kaip ir skandalingoje pusfinalio kovoje su rusu Andrejumi Zamkovojumi, kai aiškią persvarą turėjęs E. Stanionis teisėjų sprendimu buvo paliktas už finalo borto, taip ir šįkart netrūko kontraversiškų teisėjų sprendimų. Teisėjas iš Azerbaidžano įžvelgė aiškią lietuvio persvarą 79:73, tačiau kiti du teisėjai iš Alžyro ir Airijos pergalę skyrė Kenijos boksininkui 77:75.

„Keisti tie teisėjų sprendimai. Mano smūgiai buvo daug tikslesni ir pavojingesni. Varžovas atliko daugiau smūgių, bet dauguma jų buvo į pirštines, tikslių smūgių į veidą ar korpusą praleidau daug mažiau negu varžovas“, – tvirtino E. Stanionis.

Kad Lietuvos boksininko smūgiai buvo daug tikslesni, galima įsitikinti ir APB lygos pateiktoje vaizdo apžvalgoje.

APB lygos čempionu tapo ir kelialapį į olimpiadą iškovojo varžybų šeimininkas A. Zamkovojus. Rusas finale 3:0 įveikė vengrą Gyulą Kate. APB lygoje iškovojęs tris pergales ir patyręs tris pralaimėjimus E. Stanionis tikisi dėl olimpinio kelialapio kovoti kitais metais, kai susijugs APB ir WSB lygos.

„Šešios kovos profesionalų ringe davė labai daug patirties. Esu pats jauniausias visoje APB lygoje, kai kurie varžovai vyresni net dešimt ir daugiau metų, todėl buvo ko iš jų pasimokyti. Be to, profesionalų lygoje kovojama net aštuonis raundus, pasirengimas tokiai ilgai kovai prisidėjo ir prie geresnio fizinio pasirengimo, ištvermės ugdymo“, – teigia dvidešimtmetis boksininkas.

Kitas APB lygoje kovojantis Lietuvos boksininkas Evaldas Petrauskas liepos 30 d. Vokietijoje susitiks su argentiniečiu Carlosu Aquino.

Po kovų APB lygoje visas Lietuvos boksininkų dėmesys bus skiriamas rugpjūčio 6 dieną prasidėsiančiam AIBA Europos čempionatui Bulgarijoje. Europos pirmenybėse bus kovojama dėl vietų pasaulio čempionate, o ten vyks kova dėl kelialapių į Rio de Žaneiro olimpiadą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)