Jonas Mikalčius pirmajame kėlinyje perbėgo per visą aikštę ir išvedė mūsiškius į priekį. Realizacijos smūgį atliko Dovydas Taujanskas. Nors portugalai atsakė vienu rezultatyviu išpuoliu, tas pats J. Mikalčius atsidūrė tinkamu metu tinkamoje vietoje ir padidino lietuvių atotrūkį. Po dar vieno tikslaus D. Taujanskos spyrio lietuviai pirmavo 14:5.

Atkakliame antrajame kėlinuke portugalai per didelius vargus sumažino atsilikimą iki 12:14, bet prieš šį turnyrą Lietuvos komandą papildęs patyręs Gediminas Liutkus surengė puikią ataką ir užtikrino pergalę Lietuvai.

Portugalijos rinktinė jau ilgus metus su stipriausiomis pasaulio komandomis žaidžia pasaulio serijos turnyre. Jie taip pat yra šešis kartus tapę Europos čempionais.

Dėl penktosios vietos ir „Plate“ taurės lietuviai žaidė su Rumunijos regbininkais, kurie kiek netikėtai po pratęsimo 24:19 įveikė belgus.

Grupės etape Lietuvos rinktinė rumunus nugalėjo 29:7, tačiau sekmadienį vaizdas aikštėje buvo visiškai kitoks.

Paskutinėse olimpinio atrankos turnyro Lisabonoje rungtynėse dėl 5-6 vietų mūsiškiams nebeužteko jėgų ir jie pralaimėjo rumunams 0:22 (0:12). Lietuvos vyrams pritrūko energijos puolant, o klaidomis pasinaudoję rumunai įgavo naują kvėpavimą ir susikūrę sau pranašumą, jį išsaugojo iki mačo pabaigos.

Į olimpinės atrankos finalą pateko ir vietas pasauliniame turnyre Honkonge užsitikrino Rusijos ir Vokietijos komandos. Trečiąjį kelialapį pelnė airiai, kurie mažajame finale 15:7 įveikė Gruziją.

Sekmadienį vykusio šio turnyro ketvirtfinalio mače lietuviai 0:17 (0:5) pralaimėjo vienai stipriausių pasaulio regbio valstybių – Airijai.

Lietuvos regbio-7 rinktinė šiuo turnyru baigė savo sugrįžimu į Europos elitą pažymėtą sezoną. Lietuvos regbininkai Europos „Grand Prix“ diviziono čempionate užėmė aukštą devintą vietą.

Lietuvos rinktinė šiemet pirmą kartą istorijoje nugalėjo pripažintas regbio valstybes Velsą ir Portugaliją, po kelerių metų pertraukos buvo nugalėti italai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)