Vilniaus „Credit24 arenoje“ prie Balto tilto rugsėjo 5 -6 dienomis A pogrupyje dėl dviejų vietų taurės pusfinalyje kovos Lietuvos, Ukrainos, Belgijos, Slovėnijos moterų rinktinės bei Lietuvos, Austrijos, Prancūzijos ir Suomijos vyrų rinktinės.

„Labai smagu, kad etapas vyks Vilniuje, nes prie savų sirgalių mums žaisti sekasi, - džiaugėsi Europos žaidynių bronzos medalininkė Ieva Dumbauskaitė. – Manau, kad mūsų šansai yra tikrai geri, nes į finalinį etapą patenka dvi rinktinės, o favoritėmis esame turbūt mes ir ukrainietės. Kita vertus, tai juk ketvirtas etapas ir silpnų varžovių jau nebeliko, todėl visos rungtynės turėtų būti labai įdomios“.

Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas apie būsimus varžovus pasakojo: „Mūsų merginos šiose varžybose turės aukščiausią reitingą, todėl tikimės pergalių ir patekti į finalinį etapą. Kitokia situacija bus vyrų grupėje, nes atvyksta be galo stiprūs varžovai. Austrai yra Europos čempionai, prestižinių turnyrų prizininkai, prancūzai patenka tarp 10 geriausių pasaulio komandų, tad lengva nebus. Tačiau džiugu, kad dar kartą Lietuvoje galėsime mėgautis paties aukščiausio lygio tinkliniu ir gyvai stebėti elitinių tinklininkų pasirodymus“.

Primename, kad į etapą Lietuvos moterų rinktinė, kurią sudaro I. Dumbauskaitė, Monika Povilaitytė, Karolė Virbickaitė ir Vytenė Vitkauskaitė, pateko pernai pergalingai įveikusi pirmąjį etapą Vilniuje ir peršokusi iškart į trečiąjį, kuriame šiemet užėmė antrą vietą.

Lietuvos vyrų rinktinės (Arnas Rumševičius, Lukas Každailis, Andrius Gaidys, Paulius Matulis) kelias buvo sunkesnis: lietuviai pirmame etape užėmė trečią vietą, todėl jiems teko įveikti papildomą antrą atrankos etapą. Jame užėmę antrą vietą mūsiškiai pateko į trečią etapą, kuriame liko treti.

Kituose Kontinentinės taurės ketvirto etapo pogrupiuose žais:

B pogrupis – Rusija, Latvija, Baltarusija, Slovakija (vyrai) bei Prancūzija, Švedija, Latvija, Anglija (moterys);

C pogrupis – Graikija, Šveicarija, Ukraina, Anglija (vyrai) bei Graikija, Suomija, Škotija, Azerbaidžanas (moterys);

D pogrupis – Izraelis, Estija, Azerbaidžanas, Belgija (vyrai) ir Norvegija, Lenkija, Izraelis, Slovakija (moterys).

Iš šių keturių pogrupių į pusfinalį pateks po 8-ias vyrų ir moterų rinktines, kurios prisijungs prie kitų aštuonių, kurios į pusfinalį žengė tiesiai, laimėjusios trečią etapą.

Europos Kontinentinės taurės nugalėtojai iškovos teisę vykti į 2016 m. Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, o antras ir trečias vietas užėmusios rinktinės dėl šios galimybės dar turės kovoti su kitų žemynų Kontinentinių taurių prizininkėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)