Penktadienį vyko ketvirtfinalių susitikimai.

Tris pergales iš keturių galimų iškovojusi ir antrą vietą A grupėje užėmusi ir čempionės titulą ginanti Lietuvos vyrų rinktinė ketvirtfinalio mačą A. Sabonio krepšinio centre žaidė su trečią poziciją B grupėje užėmusia Ukrainos komanda, nugalėjo varžovus rezultatu 13:8 (4:6, 9:2) ir pateko į pusfinalį.

Net 9 įvarčių į varžovų vartus įrideno Genrikas Pavliukianecas, 3 - Mantas Panovas, 1 - Marius Zibolis.

Pralaimėjusiųjų gretose 4 įvarčiais pasižymėjo Antonas Strelčikas, 3 - Jevgenijus Cyganenka, 1 - Radionas Žygalinas.

Nepalankiai lietuviams klosčiusiose rungtynėse ukrainiečiai pirmame kėlinyje pirmavo 4:1, 6:4, o antro pradžioje net 7:4, tačiau per tris kitas minutes Lietuvos komandos žaidėjai pelnė keturis įvarčius be atsako ir išsiveržė į priekį 8:7 (16 min.).

Po trijų minučių ukrainiečiai išlygino rezultatą (8:8) ir turėjo dvi realias progas išsiveržti į priekį, tačiau nerealizavo dviejų iš eilės baudinių. Tuo pasinaudojo lietuviai ir perėmę iniciatyvą į varžovų vartus įmušė penkis įvarčius iš eilės ir šventė pergalę.

Penktadienį vakare (18.20 val.) A. Sabonio krepšinio centre vyksiančiose pusfinalio rungtynėse Lietuvos komanda žais su 2011 metų Senojo žemyno čempione Suomijos rinktine, kuri ketvirtfinalyje 11:1 (7:0) sutriuškino Vokietijos ekipą.

Kitame vyrų varžybų pusfinalio mače žais Čekijos ir Turkijos komandos. Čekai ketvirtfinalyje 10:4 nugalėjo Belgijos rinktinę, o turkai 5:4 privertė pasiduoti Švedijos riedulininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)