Pirmą nesėkmę penkių ekipų A grupės turnyro trečiame ture patyrė Lietuvos vyrų rinktinė, ketvirtadienį apmaudžiai 4:5 (1:3) nusileidusi trečią pergalę iš eilės iškovojusiai ir grupės lydere tapusiai Čekijos komandai.

Čekai pasižymėjo labai gera gynyba, visas rungtynes pirmavo, tačiau, likus dešimčiai sekundžių, lietuviai išlygino rezultatą 4:4. Bet čekai iškart sėkmingai atakavo ir iškovojo pergalę.

Šių rungtynių išvakarėse Lietuvos rinktinė treneris Karolis Levickis sakė, kad „šios dienos rungtynės parodys, iš kokio molio esame iš tikrųjų drėbti ir kaip atrodome šiame čempionate. Ketvirtadienį žaidžiame su dviem komandomis - čekais ir švedais, kurie pasižymi geriausia gynyba mūsų pogrupyje. Čekai pavojinga komanda, kuri žaidžia labai gudrų golbolą“, - prieš rungtynes komentavo K. Levickis.

Rungtynėse su čekais du įvarčius pelnė Nerijus Montvydas, po vieną - Mantas Panovas ir Genrikas Pavliukianecas.

Tris įvarčius į lietuvių vartus įrideno Janas Bosekas, du - Valeras Lukašas.

„Niekas dar nesibaigė. Rungtynės nebuvo nei geros, nei blogos. Kai ko nepavyko išpildyti aikštelėje. Čekai gerai gynėsi, mūsų vyrai irgi stengėsi, gal kažkiek jaudinosi. Šiandien dar laukia susitikimas su švedais“, - iškart pasibaigus rungtynėms su čekais komentavo K. Levickis.

Kitame jau pasibaigusiame A grupės susitikime ketvirtadienį Švedijos riedulininkai 12:4 (4:3) nugalėjo Slovėnijos ekipą.

Trečią pergalę ketvirtosiose A grupės rungtynėse iškovojo ir antrą vietą užsitikrino Lietuvos vyrų rinktinė, ketvirtosiose rungtynėse 14:6 (9:0) nugalėjusi trečiojoje pozicijoje likusią Švedijos ekipą.

6 įvarčius nugalėtojams pelnė Genrikas Pavliukianecas, 4 – Nerijus Montvydas, 2 – Marius Zibolis, po 1 – Mantas Panovas ir Mindaugas Suchovejus.

„Gerai ir gražiai sužaidėme su švedais. Eksperimentavau ir ieškojau. Viskas po šių rungtynių atsistos į savo vėžias“, – iškart po rungtynių teigė rinktinės vyriausiasis treneris Karolis Levickis.

Švedų gretose tris sykius pasižymėjo Fatmiras Seremetis, dusyk – Mikaelis Akerbergas, kartą – Magnusas Rehndahlis.

Lietuvos rinktinė ketvirtfinalio mačą penktadienį A. Sabonio krepšinio centre 12.30 val. žais su trečią poziciją B grupėje užėmusia Ukrainos komanda.

Paskutiniame ir nieko nelėmusiame A grupės susitikime Čekijos riedulininkai 10:4 (6:3) nugalėjo Vokietijos ekipą.

Galutinė A grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Čekija   4 4 0 0 34:18 12
2. Lietuva 4 3 0 1 47:20 9
3. Švedija 4 2 0 2 33:26 6
4. Vokietija 4 1 0 3 15:35 3
----------
5. Slovėnija 4 0 0 4 19:49 0

Kitos ketvirtfinalio poros:

Čekija - Belgija;
Turkija - Švedija;
Suomija - Vokietija.

Į vyrų ir moterų pirmenybių ketvirtfinalius pateko po keturias geriausias grupių komandas.

Europos golbolo čempionato susitikimai vyksta Kaune - A. Sabonio krepšinio centre ir Sporto halėje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją