Anksčiau šios varžybos būdavo individualios, tačiau dabar antri metai jos yra komandinės. Komandą turi sudaryti keturi plaukikai, kurių vienas turi būti plaukimo veteranas, kita dalyvė turi būti moteris, o kiti du – atstovai be apribojimo.

Tai reiškia, kad varžybose gali dalyvauti bet kurio amžiaus ar lyties plaukikai. Toks pasirinkimas, kad veteranai turi plaukti kartu su jaunais plaukikais labai suvienijo įvairaus amžiaus sportininkus. Jaunimas ėmė atidžiau sekti vyresnius ir stebėti jų pasiektus rezultatus. O veteranams atsirado galimybė pratęsti savo sportinę karjerą. Plaukimo veteranai, laikantis FINA reikalavimų, yra skirstomi į grupes kas 5 metai. Tai padaro varžybas labiau prieinamas ir jaunesniems, ir vyresniems. Veteranai varžosi kiekvienas savo amžiaus grupėje.

„Grand Prix“ maratonuose Lietuvoje laimi ta komanda, kurios plaukikai surenka daugiausiai taškų visuose trijuose plaukimo maratonuose. Taškai skaičiuojami pagal pasaulinį plaukikų reitingą, kur rezultatas paverčiamas taškais.

Kaune į Lampėžių plaukimo maratoną susirinko apie 170 dalyvių. Tai - rekordinis dalyvių skaičius per visus 14 Lampėdžių maratonų. Nors varžytis užsiregistravo 24 komandos, tačiau dalyvauti buvo leista tik 14. Kiti plaukikai varžėsi individualiai. Komandose varžėsi jauni plaukikai ir dabartiniai Lietuvos čempionai ir prizininkai bei rekordininkai.

Tarp dalyvių buvo ir olimpiečiai Birutė Statkevičienė ir Paulius Andrijauskas. Į varžybas iš Lenkijos Poznanės miesto atvažiavo Ewa Szala ir Stefanas Skrzypekas, dalyvavo ir žinomi Lietuvos plaukimo treneriai su savo auklėtiniais Loreta Bakutienė, Jolanta Dulevičienė ir kt. Varžybas stebėjo pirmasis Rūtos Meilutytės treneris Giedrius Martinionis. Senjorų plaukime dalyvavo 88-erių metų plaukikas Vladas Vimbaras. Varžybose dalyvavo grupelė neįgalių plaukikų, kuriems buvo sutrumpintas plaukimo nuotolis.

Absoliučioje įskaitoje pirmą vietą laimėjo Lietuvos čempionas Grantas Dapkus. Jo rezultatas 26 min. 40,77 sek. Antras buvo jo brolis Paulius (26 min. 23,46 sek.), o trečias - Martynas Lauruška (26 min. 24,08 sek.).

Moterų grupės nugalėtoja tapo Kristina Taločkaitė (26 min. 32,02 sek.), antra buvo Viktorija Šulgaitė (27 min. 42,43 sek.), trečia – Goda Overlingaitė (28 min. 18,48 sek.).

Atskirose amžiaus grupėse nugalėjo: Vladimiras Volodko, Giedrė Ambrazevičiūtė (25-29 m.)̇, Paulius Andrijauskas, Olga Š̌pitaliova (30-34 m.), Pavelas Protaščiukas, Renata Smitkuvienė (35-39 m.), Martynas Tinfavičius, Diana Magelinskaitė (40-44 m.), Vaidotas Gumbis, Jolanta Dulevičienė (45-49 m.), Vilmantas Krasauskas, Aida Vilimienė (50-54 m.), Stefanas Skrzypekas, Ewa Szala (55-59 m.), Jonas Mickeliūnas, Birutė Birutė (60-64 m.), Antanas Guoga (65-69 m.).

Komandų varžybose pirmauja „BEST’DJ“ ekipa, kurios sudėtyje yra B. Statkevičienė, J. Dulevičienė, S. Skrzypekas ir E. Szala (2289 taškai), antroje vietoje „Dream Team“ komanda (Raimondas Gincas, G. Overlingaitė, Jonas Zakarauskas ir V. Volodko, 1814 tšk.), treti - komanda „Sveiki!“ (Jonas Mickeliūnas, K.Toločkaitė, Jonas Šumskas ir Gedvydas Masiulis, 1753 tšk.).

Neskaitant amžiaus grupių daugiausiai taškų pelnė B. Statkevčienė (693), E. Szala (636), M. Tinfavičius (610) ir J. Dulevičienė (539).

Kitas maratonas – Plateliuose vyks liepos 25-ą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)