Kol kas visų akys krypsta į Ch. Froome‘ą. Tiesa, ne tiek dėl to, jog jis iš lyderių yra geriausioje bendros įskaitos pozicijoje, bet dėl pademonstruotos sportinės formos. Lenktynes britas pradėjo neįspūdingu, bet pakankamai geru atskiro starto lenktynių etapu. Kitą dieną vėjuotoje Olandijoje Ch. Froome‘as ir visa „Sky“ komanda išliko budrūs ir, laikydamiesi pagrindinės grupės priekyje, sugebėjo atitrūkti nuo keleto pagrindinių konkurentų ir įgyti 1 min. 30 sek. pranašumą.

Trečio etapo finišas stačioje ir trumpoje įkalnėje britui pagal išankstines prognozes nelabai tiko, bet ir šįkart Ch. Froome‘as savo pagrindinius varžovus aplenkė po 10 ar daugiau sekundžių. Antradienį vykęs ketvirtas etapas baigėsi vėl „Sky“ komandos psichologine pergale. Ch. Froome‘as pademonstravo, jog jo sugebėjimai važiuoti akmenuotu grindiniu niekuo nenusileidžia nuo tokių etapų specialistų. V. Nibali atstovaujamos komandos sporto direktorius atvirai prakalbo apie „Tour de France“ favoritų persiskirstymą.

„Jis buvo stiprus trečiame etape ir gal net dar stipresnis ketvirtame. Prieš „Tour de France“ lenktynių pradžią aš maniau, jog favoritas yra N. Quintana, bet dabar matau, jog Ch. Froome‘as šiuo metu yra stipriausias. Dabar jis yra neabejotinai stipriausias“, – teigė „Astana“ komandos sporto direktorius Giuseppe Martinelli.

Prancūzų jaunosios žvaigždės nesėkmės

Paskutinį kartą „Tour de France“ lenktynių bendrą įskaitą prancūzas laimėjo lygiai prieš 30 metų. Tapo jau įprasta, jog vos pasirodžius perspektyviam jaunam dviratininkui, šios šalies sporto žurnalai ir laikraščiai mirga antraštėmis apie naują Prancūzijos viltį.

Naujausia ir ryškiausia prancūzų žiniasklaidos „iškepta“ žvaigždė – praėjusių metų „Tour de France“ trečios vietos laimėtojas Thibaut Pinot iš „FDJ“ komandos. 25-erių metų dviratininko praėjusių ir šių metų sezonų rezultatai neabejotinai leidžia manyti, jog šis vyras turi potencialo tapti dviratininku, galinčiu užlipti ir ant aukščiausios nugalėtojų pakylos laiptelio. Šiemet iš Th. Pinot stebuklų nebuvo laukiama, tiesa visi sutartinai spėjo, jog bendroje įskaitoje jis bus aukščiausiai iš visų prancūzų.

Prabėgo tik keturios dienos ir žvaigždės spindesys priblėso. Tiesa, talentingajam prancūzui lenktynės prasidėjo puikiai. Atskiro starto lenktynėse, ne itin jam tinkančioje trasoje, Th. Pinot pasiektas rezultatas buvo geresnis už visų pagrindinių varžovų. Optimizmą prislopino Olandijoje, antrame etape, siautęs šoninis vėjas. Čia „FDJ“ komandos lyderis nuo pagrindinių favoritų atsiliko pusantros minutės. Toliau – dar blogiau. Trečio etapo trasos pabaigoje iš pradžių laukė „Tour de France“ mastais nedidelis kalnas, po kurio jau rimtesnė įkalnė į garsųjį Mur de Huy.

Th. Pinot „užstrigo“ jau ties pirma kalva. Prancūzas atsiliko nuo lyderių grupės ir Mur de Huy pasiekė su papildomomis 1 min. 30 sek. Ketvirtas specifinis akmenuotasis etapas galutinai išvargino Th. Pinot. Sugedus pavarų keitimo mechanizmui teko laukti techninės pagalbos. „FDJ“ kapitonas finišą pasiekė nuo lyderių atsilikęs net 3 min. ir 23 sek. ir iškart pareiškė pasitraukiantis iš kovos dėl geresnės vietos bendroje įskaitoje.

„Pakalbėsime su komanda ir suplanuosime man naujus siekius. „Tour de France“ dar nesibaigė. Liko dar dvi su puse savaitės. Lenktyniausiu iki pat pabaigos ir pasistengsiu įrodyti, jog mano talentas vis dar su manimi“, – jau po keturių dienų lenktynių tokius skaudžius žodžius teko ištarti Th. Pinot.

Griūtis trečiame etape

Trečiame etape įvyko keliolikos dviratininkų griūtis. Sportininkams lekiant nuokalne 80 km/val. greičiu Williamas Bonnet iš „FDJ“ užkliudė priekyje važiavusio dviratininko galinį ratą – neišlaikė pusiausvyros ir trenkėsi ant asfalto. Netrukus vienas ant kito, bei į pakelės griovį atgulė keliolika dviratininkų.

Dviratininkas patyrė traumą

W. Bonnet Paryžiuje atlikta operacija. Jam lūžo kaklo slankstelis. Tomas Dumoulinas iš „Giant–Alpecin“ ekipos pasitraukė iš lenktynių dėl išnarinto peties. Simonui Gerransui lenktynės baigėsi su sulūžusiu riešu. Dmitrijus Kozančiukas pas medikus pateko su lūžusiu mentės kaulu ir raktikauliu. Fabianas Cancellara iš „Trek Factory“ komandos po griūties atsistojo ir sėdęs ant dviračio baigė etapą iki pat finišo. Tą patį vakarą medikai jam diagnozavo lūžusius du stuburo slankstelius. Na o Laurensas ten Damas iš „Lotto NL–Jumbo“ komandos atsikėlęs nuo asfalto pareikalavo atskubėjusių ekipos medikų atstatyti išnirusį petį atgal į vietą ir toliau lenktyniauja.

„Aš pasakiau, jog jie privalo atstatyti mano petį į vietą. Aš per daug treniravausi ir ruošiausi šioms lenktynėms, jog dar nepasiekus Prancūzijos sienos pasitraukčiau iš jų“, – po sėkmingai pasiekto finišo kalbėjo dviratininkas iš Olandijos.

Penktas „Tour de France“ etapas trečiadienį vyks Prancūzijos šiaurėje. Tai - lygumų etapas, kurį, kaip spėjama, turėtų paįvairinti prognozuojamas stiprokas vėjas ir galimas lietus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)