Geriausiai tarp mūsų šalies šaulių pasirodė Ronaldas Račinskas (188+14+12), kuris apvalios aikštelės A grupės rungtyje nusileido tik nugalėtoju tapusiam Andrejui Inešinui (193+13+15) iš Estijos.

Bronzos medalis atiteko latviui Dainiui Upelniekui (187+14+15).

„Antra vieta gal ir nėra blogai, visuomet norisi būti pirmam. Penkiabalėje sistemoje savo šaudymą vertinčiau ketvertu su minusu, kadangi nerealizavau visų galimybių. Buvau pasiruošęs geresniam rezultatui. Kaip bebūtų, tai buvo gera treniruotė prieš svarbiausias sezono startus – Europos ir pasaulio čempionatus“, - po „Žalgiris Grand Prix 2015“ varžybų kalbėjo vicečempionu tapęs R. Račinskas.

Tranšėjinės aikštelės rungties stipriausioje – A grupėje geriausiai pasirodė Estijos atstovas Andresas Kullas (179+13+15), antrą vietą užėmė 2008 metų olimpinė čempionė suomė Satu Makela Nummela (179+14+12), o trečią – dar vienas estas Urmu Saalistei (178+13+12). Pastarasis sportininkas kovoje dėl trečiosios vietos įveikė lietuvį Rytį Sventicką.

„Varžovai buvo labai stiprūs. Moteris, kuri šaudė finale - S. M. Nummela, šiuo metu yra moterų pasaulio reitingo lyderė, o ten tikrai didžiulė konkurencija. Vyrai estai yra taip pat labai stiprūs šauliai. Žinoma, savo rezultatu finale esu truputį nusivylęs, galėjau pasirodyti geriau. Galbūt nuovargis turėjo įtakos, psichologinė būsena ar ilgas tarpas tarp šaudymo serijų lėmė tokį rezultatą“, - pasibaigus tranšėjinės aikštelės rungties šaudymams teigė R. Sventickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)