Didžiausia intriga vyksta Lietuvos čempionato jojant suaugusiais žirgais konkūre. Pirmasis vyko penktadienio vakarą.

Jame vertintas žirgo greitis, vikrumas, jiems reikėjo įveikti kliūtis, kurių aukštis yra iki 135 cm.

Geriausiai šiame konkūre sekėsi Matui Petraičiui ir jo žirgui Soli Deo Glorija.

Antroje vietoje liko Stasys Jasas (žirgas Mallgards Contina), trečiojoje – Vincas Cicinskas su žirgu Erotu.

Kevirtąją vietą užėmė, tačiau galimybių laimėti čempionatą dar tikrai neprarado Nerijus Šipaila ir jo žirgas Caliente, penktają – Danielius Gutkauskas su žirgu Lorenzo, šeštąją – Kristupas Petraitis su žirgu Dylano M, septintąją – Zigmantas Šarka su žirgu Aster, aštuntąją – Kostas Gaigalas su žirgu Cromas.

Šie sportininkai Lietuvoje šiuo metu yra pajėgiausi, kiekvienas jų gali tapti atviro Lietuvos konkūrų čempionato nugalėtojas, nes raiteliams reikės startuoti dar dviejuose kvalifikaciniuose etapuose ir tik tada bus sumuojami jų surinkti taškai.

Raiteliai suaugusiais žirgais į kovą stos šeštadienį nuo 19.30 val., sekmadienį – nuo 17 val.

Pirmąją čempionato dieną vyko penki konkūrai. Viename jų dalyvavo jau minėti raiteliai su saugusiais žirgais.

Pirmajame konkūre startavo pirmos grupės mėgėjai, jauniai ir jaunučiai.

Tarp mėgėjų geriausiai sekėsi Artūrui Stonkui su žirgu Leksija Lilu, Gretai Nargelavičiūtei ir jos žirgui Ledas, Robertui Jauniškiui, startavusiam su žirgu Cabaljero Sher.

Jaunučių užskaitoje pirmąją vietą užėmė Emilija Rogačiovaitė su žirgu Juta, antrąją – Justina Rėčiūnaitė su žirgu Cormint, Rugilė Petravičiūtė su žirgu Chellisa M.

Tarp jaunių geriausiai startavo Egor Shchibrik su žirgu Carpalano, antrąją vietą užėmė Viltė Kažulytė ir jos žirgas Herbas, trečiąją – Domantas Baganauskas ir Fiona.

Antrajame konkūre pirmąją čempionato dieną startavo žirgai, suskirstyti į grupes pagal amžių.

1-4 metų amžiaus žirgų kategorijoje geriausiai sekėsi Matui Petraičiui ir jo žirgui Carlenone, antrąją vietą užėmė Lina Leonavičiūtė ir jos žirgas Espritas, trečiąją – Eglė Brazauskaitė ir jos žirgas Lancelot.

2-5 metų amžiaus žirgų kategorijoje nepralenkiamas taip pat buvo Matas Petraitis ir jo žirgas Bacardy Boy, antrąją vietą užėmė Nerijus Šipaila su žirgu Chenet, trečiąją – Redas Rimkus su žirgu Ostu Valniu.

3-6 metų amžiaus žirgų kategorije vėl triumfavo Matas Petraitis ir jo žirgas Loreal, antrąją vietą užėmė Kostas Gaigalas su žirgu Edelster, trečiąją – Žydrūnas Gabenis ir Londons.

Trečiajame konkūre varžėsi antros grupės mėgėjai ir raiteliai, startavę su penkerių metų ir vyresniais žirgais.

Tarp mėgėjų geriausiai pasirodė Kristina Paulauskienė su Fuga, antrąją vietą užėmė Povilas Mikelskas ir Ledukas, trečiąją – Mantas Šeškas ir Hakas.

Penkerių metų ir vyresniais žirgais startavusių sportininkų kategorijoje geriausiai sekėsi Tadui Šeškui ir jo žirgui Baterflay, antroji vieta atiteko Kritinai Eglei iš Latvijos, jojusiai žirgu Roils, trečioji – Gintarei Kulinauskaitei ir Caspijai.

IV konkūras – pirmasis čempionato jaunimo užskaitos konkūras. Jame pirmąją dieną geriausiai pasirodė Gintė Vėžauskaitė ir jos žirgas Levas, nuo jos šiek tiek atsiliko Domantas Baganauskas ir Paraiba, trečiąją vietą užėmė Monika Paulauskaitė ir Lordenosas.

Atviras Lietuvos konkūrų čempionatas (Vakarų medienos grupės (VMG) taurė) vyksta jau 11-ą kartą. Pajėgiausi Lietuvos raiteliai susirinko Klaipėdos rajone, Dargužių kaime, įsikūrusiame žirginio sporto centre „Horsemarket“.

Į varžybas šiemet atvyko 160 raitelių ir jų žirgų.

Čempionate bus išdakyta 11 medalių komplektų, prizinis jo fondas siekia per 10 tūkst. eurų.

Atviro Lietuvos konkūrų čempionato programą rasite čia: http://www.horsemarket.lt/vmgtaure/informacija/programa/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją