Atviras Lietuvos konkūrų čempionatas (Vakarų medienos grupės (VMG) taurė) surengtas jau 11-ą kartą. Jis tradiciškai vyksta Klaipėdos rajone, Dargužių kaime, įsikūrusiame žirginio sporto centre „Horsemarket“.

Į varžybas šiemet atvyko 160 raitelių ir jų žirgų. „Žirgai kainuoja nuo 10 tūkst. eurų. Pats brangiausias žirgas, kuris dalyvaus varžybose, kainuoja 300 tūkst. eurų“, – pasakojo varžybų direktorius Laimondas Skėrys.

Anot jo, į šias varžybas susirinko visi pajėgiausi Lietuvos raiteliai. Tarp jų – Kristupas Petraitis, Matas Petraitis, kurie Lietuvos garbę gina iš užsienyje vykstančiose varžybose.
Dėl medalių taip pat varžysis Kostas Gaigalas, Stasys Jasas, Nerijus Šipaila.

Čempionate dalyvaus ir praėjusiais metais pagrindinę VMG taurę laimėjęs Zigmantas Šarka.

„Čempionate iš viso bus 220 startų, nes kai kurie raiteliai dalyvaus keliuose konkūruose. Išdalysime 11 medalių komplektų. Prizinis šių varžybų fondas yra per 10 tūkst. eurų“, – skaičius vardijo L. Skėrys.

Čempionate rungis ir suaugę, ir jaunučiai raiteliai. Žirgų amžius taip pat įvairus, pagal jį ir žirgai, ir raiteliai skirstomi į atskiras klases, kuriose rungsis dėl medalių.

Paklaustas, kas įdomiausia turėtų būti žiūrovams, L. Skėrys tikino, jog kiekvienas startas yra malonus akiai.

„Tačiau, aišku, didžiausią įspūdį palieka tai, kai raiteliai su savo žirgais turi įveikti kuo aukštesnes kliūtis. Šeštadienio vakare vyks vienas konkūras, kuriame kliūčių aukštis sieks du metrus ir daugiau. Konkūre dėl VMG taurės, kuris vyks sekmadienį nuo 17 val., raiteliai su žirgais turės įveikti 145 cm aukščio kliūtis“, – pasakojo L. Skėrys.

Žiūrovams sugalvota dar viena atrakcija. Sekmadienio pavakare vyks gražiausios skrybėlaitės rinkimai, nes šis galvos apdangalas yra vienas pagrindinių akcentų, kuriais reikia pasipuošti, einant grožėtis žirgų sportu.

„Kiekvieną čempionato dieną ir žiūrovai, ir sportininkai neturės laiko nuobodžiauti“, – patikino L. Skėrys.

Atviro Lietuvos konkūrų čempionato programą rasite čia: http://www.horsemarket.lt/vmgtaure/informacija/programa/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją