Abu žaidėjau jau prieš tarpusavio dvikovą turėjo kelialapius į aštuntfinalį, nes į Azerbaidžano sostinę neatvyko D grupėje taip pat turėję žaisti Ukrainos ir Nyderlandų sportininkai.

„Pirmas mačas visą laiką yra sunkokas. Tuo labiau, kad tai nėra paprastas turnyras, čia Europos olimpiada. Sunkoka buvo pajusti ritmą, nes po tarptautinio turnyro Kaune turėjau traumelę, tai truputėlį gydžiausi, nebuvo žaidybinių treniruočių. Pirmame sete buvau kiek prisnūdęs. Antrame jau daug daugiau atakavau, atradinėjau savo žaidimo stilių, kurį mėgstu. Dėl to varžovas privargo.

O trečiame sete dar labiau pagreitinau žaidimą. Pirmavau 18:12. Rodėsi, viską kontroliuoju. Bet vos neprisižaidžiau. Atsipalaidavau, per anksti patikėjau pergale. Smagu, kad laimėjau, pajaučiau savo žaidimo ritmą. Tai buvo puikus mačas prieš atkrintamąsias varžybas. Jose jau prasidės tikros, vyriškos kovos. Net nesidomėjau, su kuo galiu žaisti, svarbiausia buvo pasirengti mačui su bulgaru. Dabar jau visi priešininkai bus stiprūs ir prieš kiekvieną reikės sunkiai kovoti“, – teigė K. Navickas.

Badmintono turnyre Baku paskutines vyrų dvejetų C grupės rungtynes sužaidė Alanas Plavinas ir Povilas Bartušis. Lietuvos duetas pralaimėjo ir trečiąjį mačą – 10:21, 13:21 pralaimėta visas tris pergales iškovojusiems vokiečiams Raphaeliui Beckui ir Andresui Heinzui. Mūsiškiai C grupėje liko paskutiniai ketvirti.

Ketvirtadienį ryte P. Bartušis ir Vytautė Fomkinaitė mišrių dvejetų A grupės varžybas baigs dvikova su čekais Jakubu Bitmanu ir Alzbeta Basova. Dvi nesėkmes patyrusi Akvilė Stapušaitytė pasirodymą Europos žaidynėse jau baigė.

Plaukikai atrankų neįveikė

Europos žaidynėse antrą dieną varžėsi Lietuvos plaukikai. Atkrentamosiose varžybose dalyvavo Greta Gataveckaitė ir Paulius Grigaliūnas, deja, į pusfinalius jaunieji sportininkai nepateko.

Greičiausiai 400 m laisvuoju stiliumi įveikė Rusijos sportininkė Arina Openyševa (4.14,95 min.). Greta šią distanciją nuplaukė per 4.31,69 min. ir buvo 36-a.

200 m kompleksiniu būdu greičiausiai nuplaukė austras Sebastianas Steffanas (2.01,75 min.), Paulius šioje rungtyje buvo 28-as (2.08,41 min.).

„Paulius pasiekė savo asmeninį rekordą, bet tai nėra jo pagrindinė rungtis. Praplaukė, kad neišsimuštų iš ritmo. Tikėjomės iš Gretos daugiau, bet matyt vakar ji labai išsikrovė, todėl šiandien sekėsi sunkiau,“ – teigė Lietuvos plaukikų komandos vadovas Gintautas Bartkus.

Ketvirtadienį 07:40 Lietuvos laiku vaikinai plauks 50 m krūtine, Greta Gatveckaitė – 200 m ir 1,5 km laisvuoju stiliumi, Bena Sarapaitė – 100 m peteliške, Meda Kulbačiauskaitė – 50 m nugara. Merginos taip pat plauks 4x100 m estafetę kombinuotu būdu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją