Absoliutus jaunių amžiaus grupės lyderis Armandas Kelmelis šioje regatoje buvo greičiausiai tarp visų sportininkų ir aplenkė visą būrį jaunesnių kolegų. Tai reiškia, kad Armandas galėtų vykti į vyresnės amžiaus grupės čempionatą, tačiau pertrauka jaunių ir jaunimo varžybų yra per maža, kad užtektų jėgų sudalyvauti ir ten, ir ten.

Nuspręsta, kad A. Kelmelis vyks į jaunių čempionatą, kuris rugpjūčio 5-6 dienomis vyks Rio de Žaneire. Armandas bus pirmasis Lietuvos irkluotojas, išbandysiantis 2016 metų olimpinių žaidynių irklavimo varžybų kanalą – būtent jame vyks jaunių pirmenybės.

Tuo metu į pasaulio jaunimo čempionatą Plodvive (Bulgarija) važiuos 11 sportininkų, kurie varžysis penkiose įgulose.

Absoliučiai geriausia atrankinės regatos irkluotoja tapo po ilgo laiko Lietuvoje startavusi JAV studijuojanti Ieva Adomavičiūtė. 20-metei merginai Plodvivo kanalas yra sėkmingas – 2012 metais kartu su Milda Valčiukaite dviviečių varžybose I.Adomavičiūtė čia laimėjo pasaulio jaunių (U-19) čempionatą.

Antra pagal reitingą buvo šiemet jau suaugusiųjų Europos čempionato finale startavusi Sonata Petrikaitė. Ji startuos lengvo svorio vienviečių varžybose.

Į trasą sugrįš pergalinga dvivietės porinės (BM2x) įgula su Aurimu Adomavičiumi ir Dominyku Jančioniu. Jie 2013 metais jaunimo čempionate laimėjo auksą, o pernai A. Adomavičius irklavo su Rolandu Maščinsku ir iškovojo sidabrą.

Į Bulgraiją taip pat vyks vienvietininkas Dovydas Nemeravičius, lengvo svorio dvivietės (BLM2x) pora, Lukas Dobrovolskis ir Deividas Kluonis, bei pavienio irklo keturvietė (BM4-) – Emilis Abelkis, Žilvinas Visockas, Edvardas Babarskas ir Tautvydas Vaitkūnas.

Pasaulio jaunimo čempionatas Plodvive vyks liepos 22-26 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)