Pirmas setas truko 21 min., antras - 17 min.

Pirmo seto pradžioje iniciatyva priklausė čekėms, kurios pirmavo – 5:1, 6:2. Visgi, lietuvės atsigavo po tokio „šalto dušo“, keletą kartų sumažino savo atsilikimą iki 2 taškų, o seto viduryje rezultatą išlygino – 10:10.

Netrukus I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė perėmė iniciatyvą ir išsiveržė į priekį. Po fantastiško lietuvių spurto 7:0 mūsiškės pirmavo net 19:13 ir galiausiai įtikinamai laimėjo setą – 21:17.

Lietuvės antro seto pradžioje spurtavo 3:0, bet netrukus tokią pačią atkarpą sužaidė ir čekės, tad rezultatas tapo lygus – 3:3. Visgi, I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė čia pat atsakė dar galingesniu spurtu – 5:0 ir pribloškė varžoves. Lietuvių pranašumas ir toliau nenustojo augti ir pasiekė net 7 taškų žymą – 14:7. Per likusią seto dalį čekės taip ir nesugebėjo atgaivinti intrigos, o lietuvės šventė penktą pergalę iš tiek pat galimų.

I. Dumbauskaitės ir M. Povilaitytės varžovės pusfinalyje paaiškėjo po rusių ir austrių susitikimo. Šeštadienį 10.00 val. (Lietuvos laiku) lietuvės žaidynių pusfinalyje susitiks su austrėmis Lena Maria Plesiutschnig ir Katarina Schutzenhofer (17 reitingas), kurias grupės varžybose jau buvo įveikę 2:1 (21:14, 18:21, 18:16). Austrės į pusfinalį pateko ketvirtfinalyje nugalėjusios tituluotą Rusijos porą Mariją Prokopjevą ir Jekateriną Syrcevą 2:1 (16:21, 21:13, 15:12).

„Rezultatu esu patenkintas, o žaidimas galėtų būti ir dar geresnis. Mums ketvirtfinalyje kliuvo ne pati pajėgiausia komanda ir mūsiškės tiesiog gerai atliko savo darbą“, - po rungtynių kalbėjo I. Dumbauskaitės ir M. Povilaitytės treneris Tadas Donėla.

„Tik iš šalies galėjo atrodyti, kad buvo lengva. Išties tai buvo sunkiausias mačas ir psichologiškai, ir fiziškai, jautėsi nuovargis, bėgosi ir šokosi sunkiau“, - tvirtino M.Povilaitytė.

I. Dumbauskaitė prisipažino, jog antrame sete pirmaujant dideliu skirtumu, mintyse save įtikinėjo, kad atsilieka.

„Nesvarbu, kad buvo 18:11, 19:12, sakiau - reikia vytis, reikia spausti. Man tai padėjo kovoti dėl kiekvieno kamuolio. Viena kitai irgi sakėme: dar ne viskas, dar reikia kautis.“

Iki to laiko mūsų šalies sportininkės jau nesitreniruos. Į Europos žaidynių parką, kur įrengta paplūdimio tinklinio arena, jos ketina atvykti likus porai valandų iki mūšio.

„Pasimankštinsime, pailsėsime, vėl pasimankštinsime, apšilsime. Mums ryte visada sunkiau žaisti, reikia išsijudinti“, - paaiškino I. Dumbauskaitė.

Lietuvės Europos žaidynėse kol kas nėra patyrusios nė vieno pralaimėjimo. Jos grupės varžybose be austrių 2:0 (21:9, 21:17) įveikė danes Evą Mielskov Bang ir Cecilę Kollner Olsen (32 reitingas), 2:1 (21:17, 23:21, 17:15) - Azerbaidžano atstoves Vivian Danielle da Conceicao Cunha ir Zinaidą Liubimovą (1 reitingas), o aštuntfinalyje 2:1 (21:16, 15:21, 17:15) nugalėjo lenkes Karoliną Baran ir Jagodą Gruszczynską (7 reitingas).

Kita pusfinalio pora: Šveicarija (Nicole Eiholzer ir Nina Betschart) - Italija (Giombini Laura ir Giulia Toti).

Lietuvos vaikinų duetas 19-mečiai Lukas Každailis ir Arnas Rumševičius Europos žaidynes baigė be pergalių. Jie trečiame A grupės mače 0-2 (20:22, 13:21) nusileido norvegams 25 metų Mortenui Kvamsdalui ir 30 metų Oeivindui Hordvikui.

„Džiaugiamės, kad jie čia tvažiavo. Jiems tai - didžiulė patirtis. Tas stresas, kurį jie čia patyrė, bus naudingas ateityje. Vaikinai sužaidė blogiau, nei gali. Tą lėmė didelis noras iškart pasiekti rezultatą. Žmogui turi patikti, ką jis daro ir reikia džiaugtis tuo, ką daro. Tada bus geriausias rezultatas. Nes jei nori tik rezultato, jis sunkiai ateina. Komandos čia tikrai stiprios. Ir tai, kad jie čia nelaimėjo, normalu. Juk jiems tik po 19 metų. Dabar laukia daug darbo“, - apibendrino Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)