Jei tokia padėtis išsilaikys iki pat finišo Geteborge, „Team Brunel“ ir „Dongfeng“ turės po lygiai taškų ir kova dėl antrosios lenktynių vietos persikels į uosto varžybas, kur kol kas olandai turi pranašumą.

Norėdama išlaikyti savo dabartinę antrą poziciją bendroje įskaitoje „Team Brunel“ per likusias dvi paras nuo Hagos iki Geteborgo privalo aplenkti 17 min. ir 29 sek. anksčiau iš Hagos startuosiančią ispanų MAPFRE komandą.

Žinoma, tik tokiu atveju, jei „Dongfeng“ neaplenks pirmoje vietoje plaukiančių amerikiečių „Team Alivmedica“, tačiau tai mažiau tikėtina, nes kinai nuo jų atsilieka beveik dviem valandomis. Kitaip tariant, svarbiausias „Team Brunel“ tikslas – neleisti „Dongfeng Race Team“ komandai atsiplėšti daugiau nei dviem pozicijom, o geriausiai.

Hagą septynios komandos pasiekė tokiais laiko skirtumais:

1. Team Alvimedica
2. Dongfeng Race Team – atplaukė po 1 val. 46 min. 29 sek.
3. MAPFRE – po 33 min. 48 sek.
4. Team Brunel – po 17 min. 29 sek.
5. Abu Dhabi Ocean Racing – po1 val. 15 min. 57 sek.
6. Team Vestas Wind – po 10 min. 34 sek.
7. Team SCA – po 27 min. 59 sek.

„Svarbiausia, kad esame namie. Ir tai – nuostabus jausmas“, – po finišo sakė su Olandijos vėliava plaukiančios „Team Brunel“ kapitonas Bouwie Bekkingas. „Žinoma, finišas nebuvo toks, kokio norėjome, bet bent jau „Dongfeng Race Team“ komanda nepabėgo nuo mūsų toli“,– prideda jis.

Komentuodamas devintojo etapo atkarpą iki Hagos, R. Milevičius pripažįsta, kad tai nebuvo lengva paskutiniojo etapo pradžia:

„Tai buvo tikrai vienas sudėtingiausių etapų, begalės manevrų, nesuskaičiuojamas kiekis burių keitimų, vėjas nuo 2 iki 31 mazgų ir visa tai per 3 dienas. Miegui ir poilsiui laiko visai nelieka. Arba čia tie 9 mėnesiai vaidina savo! Mes žinojome, kad turėsime rinktis arba šiaurinį, arba pietinį kanalo krantą.

Planas iš pradžių buvo, kad rinksimės pietinį krantą ir plauksime pačia Belgijos pakrante, bet planai pasikeitė, kuomet priekyje buvę laivai – „Abu Dhabi Ocean Racing“, „Dongfeng Race Team“ ir MAPFRE, kurie yra pagrindiniai mūsų konkurentai, nusprendė laikytis šiauriau ir mums nieko kito nebeliko, kaip tik plaukti paskui juos. Tai buvo saugus taktinis pasirinkimas, nes negalėjom jų paleisti vienų, kad neatitolintume taškų ir bereikalingai nedidintume rizikos. Na, o dabar laukia dar vienas sprintas!“

Hagos uostą laivai paliks šeštadienį, birželio 20 d., vienas nuo kito skiriami tokiu laiko atstumu, kuriuo finišavo. Pirmieji Hagą pasiekę „Team Alvimedica“ link Geteborgo pajudės šeštadienį 12.00 val. vietos laiku (13.00 Lietuvos laiku). Atitinkamai „Dongfeng Race Team“ startuos 13.46 val. vietos laiku (14.46 Lietuvos laiku), „Mapfre“ — 14.20 val. vietos laiku (15.20 Lietuvos laiku), o „Team Brunel“ — 14.37 val. vietos laiku (15.37 Lietuvos laiku). Likusių varžybų dalyvių startai Hagoje išsidėsto dviejų valandų atkarpoje.

Galutinį „Volvo Ocean Race“ regatos aplink pasaulį finišą Geteborge septynios jachtos tikisi pasiekti birželio 22 dienos rytą.

Atsižvelgiant į nedidelį komandas skiriančių taškų skaičių, taip pat į itin artimą jachtų konkurenciją, kai finišuojančias jas skiria vos keliolika ar kelios minutės, tikėtina, kad iki pat paskutinės regatos akimirkos neliks aišku, kas greta pirmąją vietą jau užsitikrinusios „Abu Dhabi Ocean Racing“ komandos lips ant apdovanojimų pakylos.

Dabartinė bendroji regatos įskaita (taškai):

„Abu Dhabi Ocean Racing“ – 19
„Team Brunel“ 27
„Dongfeng Race Team“ 29
„Mapfre“ 31
„Team Alvimedica“ 33
„Team SCA“ 44
„Team Vestas Wind“ 54

„Volvo Ocean Race“ yra aukščiausio lygio buriavimo profesionalų lenktynės aplink pasaulį. 2014 metų spalio pradžioje Ispanijoje startavusi regata finišuos jau birželio 22 d. Geteborge (Švedija). Iš viso devynis etapus turintis maršrutas driekėsi beveik 40 tūkst. jūrmylių (72 tūkst. km). „Volvo Ocean Race“ pripažįstamos vienu sudėtingiausių ir daugiausiai ištvermės reikalaujančių sporto įvykių planetoje šalia Dakaro Ralio ar „Tour de France“ dviračių lenktynių. Gyvai varžybas galima sekti www.volvooceanrace.com

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)