Jie A grupės paskutiniame ture per 33 minutes 0:2 (20:22, 13:21) nusileido norvegams Mortenui Kvamsdaliui ir Oeivindui Hordvikui, patyrė trečią nesėkmę iš tiek pat galimų ir liko ketvirtoje vietoje.

Prieš tai mūsiškiai 0:2 (14:21, 19:21) pralaimėjo Bernardo Romano ir Leonidui Gricajui iš Azerbaidžano bei 0:2 (10:21, 20:22) italams Alexui Ranghieriui ir Enrico Rossiui.

Po paskutinio mačo L. Každailis buvo labai susikrimtęs: „Esame savimi labai nepatenkinti, nė per vienerias rungtynes nerodėme nė 5 procentų savo žaidimo. Pačios žaidynės, jų organizavimas paliko didelį įspūdį, galbūt renginio didybė prisidėjo prie to, kad visiškai nesusitvarkėme su savo nervais, pradrebėjome aikštelėje“.

Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas kalbėjo: „Gerai, kad vaikinai čia atvažiavo ir žaidė, ši patirtis bus jiems naudinga. Jie tikrai nepasirodė taip, kaip gali. Sportininkams – tik po 19 metų, jie pernai Europos jaunimo iki 20 metų čempionate iškovojo bronzos medalius, bet čia visai kito lygio suaugusiųjų varžybos. Tai, kad jie pralaimėjo, yra normalu, bet nenormalu tai, kad visiškai neparodė savo žaidimo. Ateityje jų laukia dar daug ir sunkaus darbo, ypač tvarkantis su savo psichologija“.

Primename, kad penktadienį 15 val. pergalingai žygiuojančios lietuvės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė moterų varžybų ketvirtfinalyje susikaus su čekėms Karolina Rehačkova ir Eliška Galova.

Lankininkė D. Nosalienė metė iššūkį čempionei

Europos žaidynių šaudymo iš lanko atrankos etape 59-tą vietą tarp 62 sportininkių užėmusi 45-erių metų Dangerūta Nosalienė jau pirmame atkrintamųjų varžybų etape susidūrė su 26-erių metų itale Guendalina Sartori, Baku jau spėjusia tapti komandų varžybų čempione.

Nors po trijų iš penkių setų rezultatas dar buvo lygus (3:3), vėliau Italijos sportininkės paleistos strėlės smigo į taikinį arčiau vidurio ir ji iškovojo pergalę 7:3.

„Šaudyti prieš čempionę nebuvo lengva. Be to, iš pradžių kiek sutrikau, pavėlavau iššauti, nes pažiūrėjau ne į tą laikrodį - patirties tokio lygio varžybose visai neturiu. Bet, manau, pasirodžiau neblogai“, – teigė vilnietė, pastaruosius penkerius metus gyvenanti ir dirbanti Italijoje.

Atvykus į Baku D. Nosalienei teko pasijaudinti ne tik dėl artėjančių varžybų, bet ir dėl pakeliui į Europos žaidynes prapuolusio lanko. Tik kai Lietuvos misijos vadovo pavaduotoja Lina Vaisetaitė susisiekė su oro uosto bagažo tarnyba, paaiškino, koks svarbus yra prapuolęs inventorius, lankas sėkmingai pasiekė Baku pirmadienį, prieš pat pirmo etapo varžybas, kuriose sportininkės išsiskirstė pozicijas prieš atkrintamąsias kovas.

Šuolininkių į vandenį varžybų medalių dalybos vyks be lietuvaičių

Pirmosiose Europos žaidynėse Azerbaidžano sostinėje Baku moterų šuolių į vandenį nuo 1 m tramplino atrankos varžybose penktadienį 17-metė Indrė Marija Girdauskaitė su 323,60 balo užėmė šešioliktą vietą, o metais jaunesnė Daniela Aleksandravičiūtė (264,85), aplenkusi tik latvę Anniją Zagorską (161,35), liko 28-ta.

Į rungties finalą iškopusių dvyliktos sportininkų gretose kova dėl medalių penktadienio popietę vyks tarp rusės Jekaterinos Nekrasovos (407,00), britės Millie Fowler (393,40) bei dar vienos Rusijos šuolininkės į vandenį Marijos Poliakovos (383,15 balo).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)