„Visi mūsų sportininkai važiuoja su tikslu atstovauti savo šaliai kuo geriau ir pelnyti kuo daugiau taškų. Tad tikimės ne vieno asmeninio rekordo. Nemaža dalis klubo narių susiduria su maža konkurencija Lietuvoje, tad stiprūs kaimyninių šalių sportininkai skatins juos pasirodyti dar geriau“, - tikino Inga Juodeškienė, klubui priklausanti ir jo narius treniruojanti olimpietė.

Ji taip pat priduria, kad Lietuvai atstovaujantys 8 klubo sportininkai, iš visų 44 keliausiančių į Graikiją, yra puikus klubo ir trenerių darbo įvertinimas.

Graikijoje Lietuvai atstovaus šie „Kauno maratono klubo“ nariai: Eva Misiūnaitė (400m ir 4x100m), Monika Juodeškaitė (3000 m), Rasa Drazdauskaitė (5000 m), Miglė Juodeškaitė (šuoliai su kartimi), Indrė Jakubaitytė (ieties metimas), Remigijus Kančys (5000 m), Mantas Šilkauskas (šuoliai į tolį) ir Lukas Gaudutis (4x100 m).

Mantas Šilkauskas  (R. Tarasevičiaus nuotr.)

Sekmadienį „Miesto maratone“ antrus metus iš eilės pusės maratono distancijoje nugalėjęs R. Kančys pasakojo, kad jaučiasi atsigavęs po varžybų ir visas jėgas atiduos bėgdamas 5000 metrų distanciją. Beje, jis šios distancijos asmeninį rekordą pagerino prieš pora savaičių LLAF taurės varžybose.

Remigijus Kančys (R. Tarasevičiaus nuotr.)

„Nors sunku prognozuoti kaip seksis. Tai priklausys nuo temperatūros, ir kitų nenuspėjamų faktorių, bet per varžybas kovosiu iki pabaigos. Nors man labiau prie širdies ilgesnės distancijos ir bėgimas plentu, bet reikia save išbandyti ir kitokiomis sąlygomis. Juo labiau, kad visi lietuviai čia esame viena komanda ir jau dabar jaučiasi susivienijimas ir didelis vieniems kitų palaikymas“, - pasakojo „Kauno maratono klubo“ sportininkas.

Tiesa, prognozuojamas daugiau nei 30 laipsnių karštis bėgikų negąsdina. Šiemet puikius rezultatus 400 metrų distancijoje demonstruojanti E. Misiūnaitė tikina, kad karštis tik padės.

„Karštis padeda greičiau sušildyti raumenis, reikia mažiau apšilimo pratimų ir taip galime išsaugoti daugiau jėgų pačiam bėgimui. Nors dvi dienas iš eilės bėgti po 400 metrų bus sudėtinga, bet kovosiu, kad ne tik kuo greičiau nubėgčiau, bet ir kuo daugiau taškų iškovočiau Lietuvos komandai“, - gerai nusiteikusi pasakojo E. Misiūnaitė.

Eva Misiūnaitė (R. Tarasevičiaus nuotr.)

„Kauno maratono klubas“ yra privatus lengvosios atletikos klubas, vienijantis profesionalus, ir mėgėjus sportininkus. Vykdydamas sportinę veiklą, klubas taip pat užsiima ir visuomenine veikla: įsteigė 1000 eurų prizinį fondą Lietuvos lengvosios atletikos federacijos rengiamuose varžybose jaunimui, sporto entuziastams rengia viešas treniruotes, organizuoja tradiciniu tapusį, tarptautinį renginį – „Miesto maratoną“ (dar žinoma kaip „Kauno maratonas“). Taip pat spalį Kaune vyksiantį rausvojo kaspino paramos bėgimą „Pink Run su BENU“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)