„Sunkiausia buvo išlaikyti aukštą tempą, žinant, jog turiu labai didelę persvarą. Iš tikro, pati trasa sudėtinga – daug puraus smėlio, sunkus pravažumas. Ši trasa, lyginant su kitomis, nėra labai greita, yra techniška, daug kalniukų, vienvėžių takelių. Negaliu sakyti, kad man šita trasa bloga, bet važiuoti ja tikrai ne visada yra lengva“, - pasakojo nugalėtojas, ant apdovanojimų pakylos lipęs kartu su antroje vietoje likusiu Domu Maniku („MTBCC team“, Panevėžys) ir trečią poziciją užėmusiu Andrejumi Dolgovu („Top Team-Ultrabike“, Kaunas).

J. Klimavičius pažymėjo, kad įtikinamą pergalę jam padėjo pasiekti ne tik gera mityba, daug treniruočių, tačiau ir komandos draugai Eimantas Gudiškis ir Gedmantas Kropis, kurie prilaikė pagrindinę dviratininkų grupę.

„Man atitrūkus, konkurentai kovojo tarpusavyje, todėl dėmesio man atiteko gerokai mažiau“, - pasakojo J. Klimavičius, pirmame etape Druskininkuose užėmęs 72-ą vietą.

Tarp moterų, kaip ir pirmame taurės etape, nepralenkiama buvo Silvija Latožaitė, atstovaujanti „MTBCC team“ komandai iš Kauno.

Po dviejų taurės etapų lyderio pozicijoje liko pirmų lenktynių nugalėtojas E. Gudiškis („Velomanija-Niskama“, Vilnius), kuris šįsyk finišavo septintas, o moterų lyderė – S. Latožaitė.

Vos pasibaigus šioms lenktynėms, šventės organizatoriai užsiminė, jog jų mintyse jau liepos 12-ą dieną įvyksiantis trečias šių metų „Volkswagen MTB dviračių maratonų taurės“ etapas Ignalinoje.

„Nepaisant trylikos metų įdirbio, kiekvienais metais ir tuo pačiu kiekviename etape susiduriame ir su sunkumais, ir su problemomis. Bet mes prie to jau pripratome“, - sakė pagrindinis organizatorius Arūnas Daugirdas.

„Toli gražu ne visi supranta šį sportą, praktiškai susiliejusį su gamta. Yra žmonių, kuriems atrodo, kad važinėti dviračiu po mišką yra negerai. Jie visokiais būdais bando trukdyti varžybų organizavimui, kuria kliūtis dalyviams. Bet vis dėl to, didžioji dalis žmonių sveikina dviračius, nes tai tikrai ekologiška transporto priemonė. O iškilusias problemas stengiamės sutvarkyti, kad dalyviai trasoje jaustųsi kuo saugesni. Per tuos trylika metų sukūrėme tikrai profesionalų organizatorių kolektyvą, kuris, susidūręs su sunkumais, stengiasi kuo geriau juos išspręsti.“

- Koks buvo pasiruošimas Vilniaus etapui? Kažkuo išskirtinis?, – paklausėme A. Daugirdo.

- Išskirtinumas toks, kad šiemet Vilniuje pasikeitė valdžia. Prie vienos valdžios mes žinojome vienas sąlygas, vieną tvarką, o pasikeitus valdžiai, nežinojome jos reakcijos. Dabar jau žinome, kad mūsų renginys lieka tarp svarbių renginių, o to įrodymas – vicemero Lino Kvedaravičiaus pasirodymas apdovanojimų ceremonijoje.

- MTB dviračių maratonų taurės etapuose vis dar vyrauja augimo procesas. Pernai pasiektas tūkstantis, šiemet ta kartelė pakelta dar aukščiau. Kur riba?

- Manau, kad dvigubai pakelti dabartinį skaičių galime. Tokio tipo šventės Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje surenka nuo 2000 iki 4000 dalyvių. Vadinasi, iki tos apatinės mūsų kaimynų ribos turime dar kur augti. Tiesa, pasiekus 2000 dalyvių ribą, suvaldyti procesą taptų žymiai sudėtingiau. Visų pirma dėl to, kad tektų ieškoti didesnių aikščių, starto-finišo ir renginio miesteliui įrengti, kur tilptų visi dalyviai.

- Šįsyk lenktynės vyko kepinant 30 laipsnių karščiui. Kaip maratonininkai ištveria tokį karštį?

- Manau, visi dalyviai apsidžiaugė, kai tas karštis perėjo į malonų lietų. Iš pradžių prakaitavome ir skendome dulkėse, o į pabaigą gavome tikrai faino lietaus. Rimtai kalbant, tai važiuoti tokiu karščiu yra labai sudėtinga. Organizmui ištverti tą karštį yra nepaprastai sunku, todėl dviratininkai yra priversti vartoti daug skysčių. Daugelis jų, per tuos 65 kilometrus išgėrė ne mažiau nei po du litrus gėrimo ar vandens.

Rezultatai:

Vyrų maratonas:

1. Justas Klimavičius - 2:13:03,40;
2. Domas Manikas - 2:16:07,20;
3. Andrejus Dolgovas -  2:16:08,30;
4. Martynas Utkinas - 2:16:12,50;
5. Einaras Šulskus -  2:16:13,90.

Moterų maratonas:

1. Silvija Latožaitė - 2:33:23,90;
2. Kristina Noreikienė - 2:36:17,00;
3. Renata Paulauskienė - 2:49:30,00;
4. Svetlana Zaikova - 3:06:35,00;
5. Edita Pociūtė-Kurlavičienė -  3:18:17,20.

2015 metų „Volkswagen MTB dviračių maratonų taurės“ tvarkaraštis:

2015.07.12 - Ignalina;
2015.08.16 - Molėtai;
2015.09.27 - Anykščiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)