Tradiciniu tapusiame turnyre, kuris įtrauktas į Europos stalo teniso sąjungos ir Tarptautinės stalo teniso federacijos kalendorių, dalyvavo 12 šalių atstovai iš Lenkijos, Estijos, Latvijos, Suomijos, Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos, Anglijos, Izraelio, Velso, Švedijos ir Lietuvos.

Iš Europos pirmenybių tikisi medalių

Turnyre puikiai sekėsi jaunajam šalies stalo teniso talentui Medardui Stankevičiui, kuris aukso medalius iškovojo tiek asmeninėse, tiek komandų varžybose. Ketvirta Europos raketė U-15 amžiaus grupėje kartu su Agniumi Kačerausku finale 3:0 įveikė Suomijos stalo tenisininkų Arttu Pihkaloso ir Alexo Naumi duetą. Asmeninių varžybų finale M. Stankevičius savo varžovui iš Izraelio Ronui Dimantui leido sukurti nedidelę intrigą, bet triumfavo 3:1.

„Buvo sunkus finalas prieš pajėgų varžovą, kuris Europoje patenka tarp dešimties stipriausiųjų. Žaidžiau su juo gal penktą sykį, o laimėjau ketvirtą iš eilės, tad labai gerai jį pažįstu“, – atskleidė M. Stankevičius.

B. Balaišienės turnyre M.Stankevičius triumfavo antrus metus iš eilės. Stalo tenisininkas teigė, jog pergalė namuose visuomet suteikia nuostabių emocijų.

Jau antradienį abu Lietuvos sportininkai išvyks į Vokietiją, kur tris savaites ruošis Europos jaunių-jaunučių čempionatui. Jis liepos 10-19 d. vyks Bratislavoje (Slovakija). Ambicijų užimti aukštas vietas M. Stankevičius nestokoja ir Senojo žemyno pirmenybėse.

„Komandų varžybose turėtume kovoti dėl bronzos apdovanojimų. Medalių norisi ir asmeninėse varžybose. Svajoju apie pirmą vietą, bet kitos spalvos medaliai taip pat tenkins“, – sakė jis.

Nepasipriešino Rusijai

Mini jaunučių amžiaus grupėje lietuviams teko konkuruoti su visu būriu pajėgių stalo tenisininkų iš Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos ir kitų šalių. Čia geriausiai sekėsi sesėms dvynėms Emilijai ir Kornelijai Riliškytėms, kurios komandų varžybose kartu su Lenkijos atstovėmis Dominika Gilewska ir Sonia Gendera pasidalijo trečią vietą. Sidabras atiteko Rusijos antrai komandai (Anastasija Beresniova ir Diana Loginova), 1:3 suklupusiai prieš Rusijos pirmą komandą (Arina Slautina ir Zoja Lidzijeva).

Asmeninėse varžybose charizmatiškosios sesutės nesužibėjo, tačiau jų trenerė Jolanta Prūsienė dėl to nesikrimto.

„Savo auklėtinių pasiekimus vertinu gerai, nes jų dar tik laukia pagrindiniai startai. Mergaitės labai daug treniruojasi ir, tiesiog, neišlaiko tokio krūvio“, – pažymėjo daugkartinė Lietuvos čempionė.

Sesės Riliškytės šių metų balandį pateko tarp 11-os perspektyviausių jaunųjų stalo tenisininkų, kurios atstovaus Europos mini jaunučių rinktinei. E. Riliškytė taip pat yra viena iš trijų jaunųjų Europos stalo tenisininkių, kurioms atiteko teisė rungtis ITTF pasaulio „Jaunųjų vilčių“ pirmenybėse (birželio 29 – liepos 6 d., Šanchajus, Kinija).  

„Galėjau leisti joms ilsėtis tam, jog laimėtų šį turnyrą, tačiau ne šio starto mums reikia. Mąstome apie Europos mini jaunučių čempionatą rugpjūtį. Visa kita – tik pasiruošimas“, – sakė J. Prūsienė, girdama auklėtines už pozityvią energiją, kurią demonstruoja kovodamos.

Kyla turnyro lygis

Lietuvos stalo teniso asociacijos (LSTA) prezidentas Rimgaudas Balaiša teigė, jog jaunieji Lietuvos stalo tenisininkai pateisino jiems keltus lūkesčius, o pasiekti daugiau sutrukdė gerai pasiruošę varžovai. R. Balaiša džiaugėsi, jog jo motinos atminimui skirtas turnyras sulaukia vis daugiau pajėgių Europos jaunųjų stalo tenisininkų susidomėjimo.

„Šio turnyro tikslas yra tobulėti, pasitikrinti jėgas su kitais ir spręsti, ką toliau daryti, kad neatsiliktum nuo pajėgių šalių – Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos. Matydamos, jog dalyvauja šių valstybių sportininkai, į turnyrą atvyksta ir naujos šalys, todėl kyla turnyro lygis“, – sakė jis.

Turnyrą stebėjo ir vienas paskutinių B. Balaišienės auklėtinių Agniaus Kačerausko tėvas Audrius.

„Prisimenu ją kaip labai darbščią trenerę“, – sakė A. Kačerauskas.

Nors sūnus išbandė save ir krepšinyje, ir futbole, galiausiai pasuko tėvo pėdomis ir pasirinko stalo tenisą.

„Esu jo sparingo partneris, bet ne treneris. Aš kaip pilkasis kardinolas“, - sakė buvęs B. Balaišienės auklėtinis A. Kačerauskas. 

Daugybę stalo teniso čempionų išugdžiusios B. Balaišienės garbei skirtas turnyras pirmą kartą surengtas 1986 metais. Tada jame dalyvavo tik Vilniaus miesto moksleiviai. Vėliau turnyras tapo respublikiniu, o ilgainiui išsivystė į tarptautinio masto renginį – skaičiuojamas jo reitingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją